Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 copii, care s-a înrolat în armată la 42 de ani. ”Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 copii, care s-a înrolat în armată la 42 de ani. ”Sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”

Maria Cioruță, o femeie din Alba Iulia, mama a patru copii, s-a înrolat în armată. Femeia a locuit timp de 18 ani în Italia și a revenit în urmă cu ceva ani în România. Femeia a îmbrăcat haina militară datorită fiicei sale care și ea a ales viața de militar.

Povestea Mariei Cioruță a fost făcută publică de reprezentații MApN, într-o postare pe rețeaua de socilaizare Facebook.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

”Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia si sunt mamă a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată.

În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul „acasă”. După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei.

Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Bineînțeles că fără sustinerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.

Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor. Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure

Bogdan Ilea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure Un accident rutier a avut loc duminică la Cugir. O femeie de 76 de ani a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis. La data de 25.02.2024, în jurul orei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea