Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Porți deschise la Star Transmission Cugir, în „Noaptea lungă a industriei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă ediție „Noaptea lungă a industriei” s-a consumat joi, 11 mai, la Star Transmission  Cugir , eveniment la care potrivit organizatorilor au luat parte  peste 500 de participanți din Cugir, dar și din alte localități vecine orașului de la poalele Drăganei.

Ca și la manifestările anterioare organizatorii și-au făcut pe deplin datoria, prin  interesul manifestat ca vizitatorii să se bucure de tot ce au văzut pe parcursul celor șase ore pe care STC le-a afectat publicului de toate vârstele. Prin intermediul specialiștilor firmei producătoare de componente pentru industria auto, participanții au avut prilejul să viziteze  modernele capacități de producție, să primească informații legate de procesele de fabricație, să discute cu salariații, care lucrează în prestigioasa societate. Ei au putut admira  unitatea de producție a roțiilor planetare pentru cutia de viteze în 9 trepte sau  9G – Tronic, dar și cea mai nouă hală deschisă anului acesta , hală în care se produc conductele de aluminiu de înaltă presiune pentru modele de motoare V8 șiV6 și 4 cilindri Mercedes Benz.

Filiala Daimler – Star Transmission  Cugir a fost înființată în anul 2001 având ca obiect de activiate producția de piese pentru angrenaje, roți dințate și întinzătoare , pinioane , țevi de înaltă presiune  prin procese de prelucrare ,tratament termic , galvanizare și confecționare de dispozitive. Potrivit informațiilor prezentate, Daimler AG deține 58% din acțiuni, iar Uzina Mecanică Cugir (UMC) restul de 42%.

Concernul german a contribuit la STC cu un capital de aproape 5 milioane de euro (utilaje în valoare de 2,2 milioane euro și 2,2 milioane de euro în numerar). Capitalul UMC în nou înființata STC a fost de aproximativ 4 milioane euro (utilaje în valoare de 2,1 milioane euro, respectiv clădire/teren evaluate la 1,9 milioane euro). Star Transmission a devenit, în urma investiției din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină. Tot în 2016 , la Cugir , STC, a deschis o nouă hală , în care se produc în serie patru modele de diferite roți palnetare pentru cutia de viteze în nouă trepte de viteză  9 G – Tronic ,investiția totală fiind de 36 milioane de euro. La începutul  anului 2017 , se deschide o nouă hală de producție în care se produc conductele de aluminiu de înaltă presiune pentru modele de motoare ( V8,V6 și 4 clilindri ) pe benzină Mercedes Benz.

În prezent în cele nouă hale de producție sunt angajați un număr total de 1449 angajați potrivit cifrei de afaceri din anul 2016.

În cadrul unităților de producție din Cugir și Sebeș funcționează o Școală de Maiștri precum și programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenți din România și Germania.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=3926]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea