Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Poliţiştii din Alba continuă acţiunile de prevenire în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din judeţ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 11 mai au fost realizate zeci de activități informativ – preventive dar au continuat şi controalele IPJ Alba referitoare la accesul în şcoli şi asigurarea cu pază. De asemenea, s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, 67 de elevi fiind depistați lipsind nejustificat de la cursuri.

DSC_0484La data de 11 mai a.c., peste 60 de poliţişti de ordine publică, rutieră, prevenire a criminalităţii şi proximitate au acționat în scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor atât în incinta, cât și în zona adiacentă unităților de învățământ.

Astfel, au fost efectuate 28 de activităţi preventive şi de consiliere, atât în unităţi şcolare din mediul urban, cât şi rural.

Temele abordate au vizat prevenirea violenței în școli, a fenomenului de bullying și a evenimentelor rutiere.

Totodată au continuat activităţile pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, fiind efectuate verificări în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, pentru depistarea celor care nu respectă programul școlar. Au fost identificaţi 67 de elevi ce absentau nejustificat de la cursuri, unităţile şcolare fiind înştiinţate cu privire la aceste aspecte.

Pentru verificarea modului de respectare a regulilor privind accesul în incinta unităților școlare și executarea serviciului de pază, au fost efectuate 12 controale.

Acţiunile poliţiştilor, pentru creșterea gradului de siguranță în unităţile de învăţământ, continuă.

[nggallery id=2089]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea