Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Poduri luate de ape la Strungari, de viitura care a măturat trei comune. S-a întrerupt și furnizarea curentului electric

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viitura care a măturat, sâmbătă după-amiaza zona de Sud a județului Alba a făcut pagube foarte mari și în satul Strungari din comuna Pianu. Aici podurile au fost luate de ape și s-a întrerupt furnizarea curentului electric.

Potrivit ISU Alba, în zona de Sud a județului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanți care a afectat localitățile, Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Pentru adoptarea măsurilor de protecție de către populația din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert.

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor.

Județul Alba este sub cod portocaliu de inundații până la ora 2.00. Potrivit hidrologilor sunt prognozate depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Mureș.

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotele de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Mureș – afluenții mici de stânga. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice: Pianu și Cioara”, a transmis Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea