FOTO| PNL Alba a sărbătorit Ziua mondială a educației alături de 350 de dascăli din județ

PNL Alba a sărbătorit, luni, la Restaurantul Mercur Styl din Alba Iulia, Ziua mondială a educației, alături aproximativ 350 de dascăli din județ.

Ziua mondiala a educatiei sarbatorita la Alba45Evenimentul, care a ajuns în acest an la a IX-a ediție, reprezintă un prilej prin care Partidul Național Liberal își exprimă recunoștința față de profesori. Întâlnirea a fost, totodată, o bună ocazie de socializare pentru dascăli care au avut ocazia să se întâlnească într-un alt mediu decât la catedră.

ELIT

”Să fiți sănătoși, să rămâneți oamenii pe care îi știu, să aveți grijă de copii, de cei care vin la școală, sunt sigur că toți vin la școală, și să vă simțiți bine. Bucurați-vă de această seară”, le-a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

”Lucrurile nu pot să evolueze într-o direcție bună decât prin educație, la toate nivelurile. Pentru mine, personal, oamenii de calitate reprezintă un reper, iar dvs., cei care lucrați în sistemul de învățământ, sunteți cei care puteți să coordonați acest sistem al valorilor” a spus Adrian Teban, primarul orașului Cugir. Acesta a mai arătat că misiunea dascălilor este extrem de importantă deoarece elevii de azi vor fi conducătorii de mâine.

”Vreau să vă spun că suntem, că sunteți, foarte importanți. Cum este educația astăzi, așa va fi societatea mâine și dacă astăzi nu ne place cum este societatea noi trebuie să o schimbăm prin educație. Vă invit să aveți putere, să aveți curaj, pentru că simt că în ultima vreme ne lipsește foarte mult curajul de a spune lucrurilor pe nume”, a spus Elena Ignat, copreședinte PNL.

Profesor de limba franceză, Rodica Andronescu, a afirmat că, pentru un dascăl, nu există bucurie mai mare decât recunoștința copilului care ”i-a trecut prin mână”. Prof. Andronescu a citit, apoi, câteva versuri dintr-o poezie scrisă de o fostă elevă.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

14 Comentarii

antiPeNaL 5 octombrie 2015 at 19:37

Bine bine dar din ce fonduri s-a platit un asemenea festin ?

Așa zis-a Burebista 5 octombrie 2015 at 20:35

Ce-or bea și ce-or mânca pe banii strânși de Hava, Teban și gașca. Nu au suportat din salariul lor PeNaLii, ci așa cum i-au învățat mai-marii lor conducători prin comisioane percepute câștigătorilor licitațiilor.
Sau a contribuit Mocannis cu bani din vânzarea cărților cu ocazia vizitei în SUA? Oficial motivul călătoriei lui Vocallis în America a fost vânzarea cărților prin intermediul Institutului Cultural Român, o organizație cu control parlamentar care nu are voie să încaseze bani, fiindcă nu este o societate comercială. Oare câte cărți a vândut Vocallis la prețul de 15$ însoțite de semnătura lu’ șefu’?
Infracțiunea de a încasa bani printr-o organizație non-profit se încadrează la spălare de bani.
În legea 356/11.07.2003 articolul 1 aliniatul 5:
„Activitatea Institutului antrenează şi include, sub diferite forme, personalităţi…”
Ce personalitate marcantă a culturii române este Mocannis de a trebuit antrenat de ICR? Cărui curent literar face parte? Curentul tradiționalist post-mocănesc dadaist contemporan?

contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 0:28

Dom`le….se tot bate moneda pe …punga cu un pui congelat, un Kg de zahar si doua pachete de biscuiti primite la vot de un amarastean ! Da`….masa asta ,data numa`….UNORA DINTRE PROFESORI, ce reprezinta ? Si cum pot fi „catalogati” aia care zic ca-s…. profesori si …accepta sa mearga la masa gratis, data de ….un oficial care la anu` va cere voturi ?

@contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 8:22

Bai nefericitule, intalnirea cu dascalii se organizeaza de vreo 10 ani, in fiecare an, electoral sau nu, de ziua educatiei. Acum, ca n-o fi participat Daramusa si Sandea si altii ca ei… Pe de alta parte e vorba de oameni cu scoala, nu pot fi influentati ca asistatii lui Ponta.

Zoom 6 octombrie 2015 at 9:30

“ Este pur şi simplu înspăimântător “ !

@@contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 14:19

Asa-i bre ! Sunt nefericit ca niste oameni care sunt considerati „crema” profesorilor si a educatorilor copiilor nostrii au….acceptat pomana unui politician ! Oricare ar fi el ! Exact ca….”asistatii lu` Ponta ” doby ! Cat despre …”influentare”, dovada o ai bai prostovane, exact in fata ochilor tai ! Atata ca-s …imbracati mai cu …staif !!! Numa` sa te uiti la poze …loaza !!!

@contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 20:30

Poate daca le acordai mai multa atentie dascalilor ai fi scris „nostri” cu un „i”… poate ca nu, poate ca doar atat te duce capul. Cine stie?! La prima citire pari la nivelul asistatilor lui Ponta sau votant PSD. Bine ca nu sunteti multi prin zona noastra!

Iulia 6 octombrie 2015 at 15:46

Pomanagi urati!

Horea 6 octombrie 2015 at 20:52

@Iulia

Exista si „pomanagii” frumosi?

contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 21:50

Cum sa nu fie ! Unu` e precis individu` ala care semneaza @contribuabilu`! Pomanagiu cu „inalte studii” manifestate in cursu` lingerii concomitente a blidului si curului unui politruc care i-a aruncat o halca de carne…gratis ! Brav dascal…..care ne invata copiii….ca pt o nimica toata chiar pt o leafa de profesor, trebuie sa pupi …poala „donatorului” ! O …loaza, nu un Domnu` Trandafir !

Horea 6 octombrie 2015 at 22:16

@contribuabilu`

Sunt momente in viata cand fiecare dintre noi PUPĂM.
Unii o fac cu placere, altii sunt nevoiti, un numar dintr ei sunt chiar fortati.
Da, multi din cei enumerati, mai sus, sunt dascali.
Nu intodeauna insa exista o concordanta intre PROFESIONALISMUL in meserie si … plecatul capului.

@contribuabilu` 6 octombrie 2015 at 22:28

Sunt de-a dreptul flatat ca esti sigur ca sunt dascal, frumoasa confuzie. Eu de exemplu sunt convins ca esti un pesedist neputincios din Ardeal, care-si varsa oftica pe forumuri, dar poate te confund, poate esti doar un imbecil. Desi sincer, dupa ce ti-am citit „convingerile”…nu-mi pasa ce esti.

@@contribuabilu` 7 octombrie 2015 at 0:07

Flatat….. in nici un caz, pt ca esti un gunoi ! Flatulant – un termen… ad hoc, definind mult mai precis caracteru` tau, un rahatel cu chip de om care isi leaga convingerile de …o masa capatata gratuit ! Si… mai bine ca esti un tucalar, purtator de geanta-sefului ! O…loaza !!!

Ghita 8 octombrie 2015 at 14:42

Asa, mananca, bea si se distreaza, „dascalii” alba-iulieni, prin reprezebtantii!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...