Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Plângere penală pentru o firmă care construiește un bloc în aria protejată a Cetății Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

case cetate1Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că firma care construiește un bloc în aria protejată a Cetății Alba Carolina a fost amendată și are o plângere penală.

Potrivit edilului, constructorul a primit ”nu se știe cum”, în urmă cu mulți ani, aviz de la Ministerul Culturii și, conform legii, Primăria Alba Iulia a fost obligată atunci să elibereze autorizație de construcție. De-a lungul timpului lucrările au întârziat să înceapă iar respectiva autorizație a expirat însă reprezentantul firmei nu s-a prezentat la reautorizare iar acum construcția se face ilegal.

Există o plângere penală, există Poliția Monumentelor – e un domn colonel acolo care sunt sigur că-și face datoria, dar nu poate veni cu pistolul la ei. Ei au avut autorizație. Întrebați-mă cum și-au obținut avizul de la Ministerul Culturii – nu știu! A nu le da autorizație după ce au avut avizul era un abuz în funcție. N-au lucrat nimic, au depășit autorizația și noi le-am cerut să nu mai construiască nimic, să vină la reautorizare. La reautorizare rămâneau <<cu ochii în soare>>! Acum ei lucrează! I-am amendat, am făcut sesizare penală, de aici încolo nu mai pot să fac altceva. Până aici mă lasă legea!”, a explicat Mircea Hava.

Referitor la această construcție s-a pronunțat și secretarul de stat din Ministerul Culturii, Radu Boroianu, cu ocazia unei vizite făcute în vara anului trecut, la Alba Iulia. Acesta a declarat atunci că toate avizele vor fi retrase iar cei care le-au acordat vor fi pedepsiți.

Dacă oficialul și-a respectat promisiunea nu se știe cert este că pe panoul care semnala construcția este trecută ca dată de începere a lucrărilor luna februarie 2013 iar acestea ar trebui să fie finalizate până în luna februarie a anului viitor.

[nggallery id=2085]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea