Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Peste 300 de persoane SANCȚIONATE în Alba de către polițiști, pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală și interdicțiile privind deplasarea, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 216 polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificării modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 101 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 78 de mijloace de transport din care 42 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 4.351 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 123 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 121 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor două localități carantinate (Alba Iulia și Vințu de Jos) precum și pe raza acestora au acționat 51 de forțe de ordine care au controlat 1.377 de persoane și 646 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 97 de persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu restricțiile de circulație.

În municipiul Alba Iulia a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului și cele privind deplasarea. Au fost verificate 43 societăți comerciale, 22 de mijloace de transport în comun, au fost legitimate 1435 de persoane și au fost aplicate 144 de sancțiuni conform Legii 55/2020.

Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea