Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Peste 200 de elevi din Alba Iulia, Cluj-Napoca și Brașov, în vizită la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” , în Săptămâna ,,Școala altfel”. Atelier de pregătire militară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

scoala altfel colegiul militar alba iulia04În aceste zile, Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a primit vizita a aproximativ 200 de elevi de gimnaziu din Alba Iulia (Școala gimnazială ,,Mihai Eminescu” și Școala gimnazială ,,Avram Iancu”) dar și din localitățile Meteș și Ampoița. De asemenea, elevii militari au primit, cu brațele deschise, vizita unor tineri din Cluj-Napoca și Brașov, dornici de cunoaștere, plin de entuziasmul specific vârstei, curioși să intre într-o lume cu totul nouă, aceea a învățământului militar liceal.

Elevii în uniformă albastră au oferit răspunsuri la toate întrebările legate de mediul cazon, de rigorile disciplinei militare, de specificul procesului instructiv-educativ și i-au îndemnat să îmbrățișeze, cu încredere, perspectiva învățământului militar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Ne-a bucurat interesul oaspeților noștri și, mai ales, faptul că unii dintre ei sunt deja înscriși pentru admiterea în colegiul militar 2015”, au transmis reprezentanții colegiului militar.

Oaspeții au fost primiți și însoțiți pe tot parcursul vizitei de către elevii fruntași ai colegiului militar gazdă. Piesa de rezistență a vizitei e a fost atelierul de pregătire militară, coordonat de către căpitanul Lucian Rusu, unde au fost expuse elemente specifice orelor de instruire, tragere, pregătire militară generală.

Elevii școlii gimnaziale ,,Avram Iancu” din Alba Iulia, în semn de mulțumire și apreciere, au susținut câteva momente artistice frumoase: chitară clasică, cor și interpretarea unor melodii tradiționale românești. În cea de-a doua zi a săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!”, drăgălășenia, inocența și talentul s-au îmbinat cu disciplina, dăruirea și buna conduită.

 Pe lângă aceste activități, elevii colegiului militar albaiulian au participat la acțiuni de ecologizare, ambientare și comemorare. Astfel, în cadrul ,,Lunii plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie) două plutoane de elevi de clasa a X-a, însoțiți de către comandantul companiei, domnul căpitan Lucian Rusu și profesorul diriginte Valer Macarie, au participat la campania de plantare a puieților din zona Ciugud, județul Alba, unde alături de o grupă de studenți din Orașul Marii Uniri au reușit să planteze aproximativ 1000 de arbuști (gorun, frasin, paltin și salcâm).

 Anul 2015 a fost declarat ca ,,An al veteranilor”. Și, pentru că această săptămână este dedicată activităților menite să știi mai multe și să fii mai bun, dar este și Săptămâna Patimilor, premergătoarea Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, a fost un bun prilej de meditație, de comemorare a eroilor, de respect față de dăruirea și jertfa lor.

 ”La temelia Patriei noastre de astăzi stau osemintele a sute de mii de eroi, care și-au dat viața și sufletul pentru îndeplinirea datoriei supreme. Fiecare a dus o luptă, victoria fiind câștigarea libertății, demnității, integrității. Sunt valori specifice fiecărui creștin, fiecărei națiuni. Sfinții sunt imortalizați în icoane, eroii în monumente ale eroilor. Eroii neamului sunt omagiați în zilele stabilite prin decrete, legi, sau alte acte normative”, spun reprezentanții colegiului.

Cei mai tineri elevi ai Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” au participat, miercuri, 8 aprilie, în Cimitirul Veteranilor din Alba Iulia, la o scurtă lecție de istorie, predată cu emoție de către domnul colonel (r) Papeși Eugen, președintele Asociație veteranilor de război, filiala Alba, care în curând va aniversa 80 de ani.

[nggallery id=288]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea