Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 20 de străzi din Cugir vor fi modernizate până la sfârșitul lui 2023: Investiție de peste 27 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

23 de străzi, majoritatea din cartierul Cindeni din Cugir, vor fi modernizate până la sfârșitul anului 2023 în baza unui proiect european prin care administrația locală își propune să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din zonă.

Au fost deja executate lucrări pe străzile Mihail Kogălniceanu, Dorului, Traian, Lacului, Gh.Lazăr și Crângului. Urmează să intre în proces de modernizare străzile: Pârâului, Carpaţi, Livezii, Nuferilor, Horea, Fagului, Crinului, Munteniei, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Decebal, Mărăşeşti, I. Slavici, Libertăţii, G. Coşbuc, Ghe. Asachi.

Practic, infrastructura rutieră va fi reabilitată pe o lungime totală de 6.300 m. La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului;
-reabilitarea trotuarelor;
-amenajarea de piste pentru bicicliști;
-amenajarea de spații verzi;
-introducerea canalizației;
-rețele de alimentare cu apă (unde este cazul);
-introducerea canalizării pluviale.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” finanțat prin POR 2014-2020, care are scopul să crească mobilitatea populației și să faciliteze accesul elevilor la educație. Din acest motiv, proiectul are două componente, de modernizare a instituției de învățământ și de reabilitare a străzilor arondate acesteia.

Reamintim că lucrările la cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale „Singidava” au început încă de anul trecut. Localul de pe strada Ghe. Asachi a fost deja modernizat în procent de 90%, în timp ce la clădirea școlii din strada Alexandru Sahia intervențiile s-au sistat pe parcursul anului școlar, aici fiind executate lucrări de anvelopare a clădirii și de schimbare a acoperișului.

Valoare totală a proiectului este de peste 27 de milioane de lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane de euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lucrări de reabilitare la Biserica Reformată din Rădești, un monument cu o vechime de peste 750 de ani! La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de peste 750 de ani. Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea