Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 1000 de copii și tineri din așezămintele sociale vor participa, în luna mai, la „Sărbătorile Copilăriei în Arhiepiescopia Alba Iulia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Peste 1000 de copii și tineri din așezămintele sociale vor participa, în luna mai, la „Sărbătorile Copilăriei în Arhiepiescopia Alba Iulia”

Pe întreg parcursul lunii mai, în centrele sociale și educaționale al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se vor desfășura activități care vor sărbători copilăria. Activitățile vor fi centrate în jurul a patru valori: rugăciunea, sinceritatea, bunătatea și prietenia; care sunt fundamentale în edificarea unei copilării frumoase.

 

În intervalul 3-6 mai, elevii și cadrele didactice vor desfășura activități dedicate rugăciunii. Copiii vor pune accent pe importanța rugăciunii ca formă de comunicare cu Dumnezeu printr-o stare interioară de calm și bucurie. Totodată, aceștia vor fi încurajați să își exprime dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii.

A doua săptămână a lunii mai va fi centrată pe tema sincerității. Elevii vor învăța despre caracterul esențial al sincerității în relațiile interumane. De asemenea, se vor face cunoscute aspectele importante ale sincerității în societate și recompensele pe care sinceritatea le oferă.

Săptămâna 16-20 mai va fi dedicată bunătății. În cadrul atelierelor, copiii vor discuta despre ce înseamnă bunătatea. De asemenea, fiecare va scrie un Jurnal al faptelor bune. În acest jurnal, tinerii își vor consemna faptele bune pe care le-au făcut pe parcursul celor 5 zile.

Activitățile din această săptămână se vor încheia cu sărbătorirea prieteniei. Prin intermediul acestor activități fiecare copil va ilustra și va prezenta ce înseamnă pentru el prietenia. Se vor face cunoscute aspecte importante ale unei prietenii sănătoase și solide care vor compleni armonios, pe parcursul acestei luni, valorile fundamentale deja aprofundate.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, care funcționează în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”, Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea