Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Peste 100 de saltele donate de un depozit de mobilă din Sebeș, pentru localnicii din Pianu, Răchita și Săliștea loviți de viitură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii din satele din sudul judeţului Alba, grav afectate de ploile de la sfârşitul săptămânii trecute care s-au trezit cu gospodăriile distruse de viitură au primit o mână de ajutor din partea unei firme din Sebeș, Mobilă Sebeș Adela. Este vorba despre un depozit de mobilă care a donat peste 100 de saltele pentru oamenii din Pianu, Răchita și Săliștea.

Pe această cale, cei care le-au primit, ne-au rugat să-i ajutăm să adreseze în mod public mulțumiri pentru donație.

Mai multe apeluri de pentru sprijinirea sinistraților au fost postate, în ultimele zile, pe rețeaua de socializare Facebook:

Un întrepărinzător care are angajaţi din Răchita a lansat şi el, pe Facebook, un apel pentru donaţii: ”Am câţiva angajaţi din localitate şi aş vrea neapărat să îi ajut cum pot. Nu mai au nimic, nici haine, nici electrocasnice, nici lemne, totul a fost luat de ape, inclusiv autoturismele. Aşa că dacă aveţi pe acasă îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic pe care nu le mai folosiţi va rog să îmi spuneţi în privat până cel târziu miercuri să le pot duce cât mai repede. Dacă vreţi şi puteţi inclusiv bani, oricât se poate”.

Reţeaua de socializare a fost folosită şi de Primăria comunei Săliştea, care a chemat oamenii să ajute la îndepărtarea efectelor viiturii: ”Fac un apel umanitar şi de voluntariat la toţi cetăţenii apţi de muncă din Săliştea, Tărtăria, Săliştea Deal şi din alte localităţi, ajutati-vă semenii aflaţi în dificultate. Prioritari fiind: 1 – cei care le-a intrat apa în case, 2 – cei cu pivniţele inundate, 3 – cei care au curţile colmatate”.

O campanie umanitară a fost demarată şi de Primăria Sebeş: ”Ca urmare a fenomenelor meteorologice recente, care au afectat mai multe localităţi din vecinătatea Sebeşului, primarul Dorin Nistor a iniţiat o campanie umanitară, de ajutorare a comunităţilor din Sebeşel, Răchita, Pianu, afectate de furia apelor. Toţi cei interesaţi, atât persoane fizice, cât şi juridice, pot face donaţii în produse (alimente neperisabile, apă), care se vor colecta zilnic, la Sala „Florin Fleşeriu” II, între orele 09:00-18:00”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea