Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Peste 100 de elevi olimpici și profesorii lor au fost premiați de municipalitatea din Alba Iulia

Publicat

în

olimpici041Sala Unirii a găzduit duminică, în cadrul evenimentelor pregătite de ”Zilele Orașului”, festivitatea de premiere a elevilor și profesorilor din Alba Iulia care au obținut rezultate deosebite la concursurile școlare.

Cele peste 100 de diplome au fost înmânate de primarul Mircea Hava care i-a felicitat și a declarat că este convins că ”orașul va intra pe mâini bune”.

Pe lângă diplomele pe care stă scris: „Tu ești viitorul. Pentru tot ceea ce faci în fiecare zi la școală și în afara ei, Alba Iulia este mândră de tine, îți mulțumești și îți oferă prezenta diplomă pentru rezultate excepționale la învățătură. Pentru că ești un model atât în școală cât și pentru generația ta. Avem nevoie de oameni ca tine, pentru că doar așa putem avea viitorul pe care ni-l dorim”, elevii au fost premiați de Consiliului Local Alba Iulia cu sume de bani.

Electrica Furnizare Discount

Lista elevilor cu performanţe deosebite cuprinde 57 de olimpici clasați pe locurile I-IV, de la toate școlile generale și liceele din oraș: Botezan Ioan, Ciungan Ruben, Dolgae Otilia Roxana, Echipa Baschet (Clasele 5-8), Popa Gheorghe, Roșca Mălina, Schiau Doriana Alexandra, Selegean Diana, Suharu Mario Roberto, Țuț Ionuț (clasați, cu toții, pe locul I), Adam Adonis, Corul Speranța, Costachi Mihnea, Ghișa Alexandru, Toader Ioan Tudor (locul II), Dan Alexandru, Istrate Cătălin, Flaviu Mautino Maria, Orășan Miruna, Poca Ecaterina, Pop Cristian, Prația Aron Diana, Vasilie Pavel, Vlad Mircea Dragoș (locul III), Bălăucă Anastasia, Borș Raluca, Călean Maria, Chiorean Mihai, Corpodean Darius Cătălin, Crețu Cosmin, Cristea George, Drăgan Vlad, Echipa Baschet (Clasele 9-12), Echipa Pentatlon, Filimon Robert, Florea Andreea Alina, Giura Dan Paul, Iacob Alexandru, Ivan Daniela Ioana, Lazăr Cătălina Iulia, Leterna Alexandru Valentin, Medruț Georgiana, Medvei Mirabela, Moldovan Andrei Nicolae, Moldovan Ioana, Mureșan Diana, Oltean Teodora Nicoleta, Ploscar Andreea, Pop Delia, Roșa Vasile, Roșiu Mihaela, Rusu Elisabeta, Sfâra Adina, Simion Andrei, Topîrcean Ioan, Tulbure Andrei, Zaharescu Ana (locul IV).

Profesorii premiați sunt: Albu Cristina, Andronescu Rodica, Arăboaie Marcel, Atanasiu Maria, Bandici Emanuela, Bădău Georgeta, Beșliu Radu, Borteș Narcis, Burg Gheorghe, Cetean Daniela, Ceteraș Marius, Chiciudean Ioan, Constantin Elisabeta Adriana, Crișan Alina, Damian Emma, Dragomir Andrei, Farcaș Paraschiva, Fiț Iosif, Furdui Miruna, Goția Ioana, Lăncrănjan Floare, Leahu Roxana, Livia Dioșan, Marcu Nicușor, Marian Anca Cătălina, Marinescu Ioan, Marinescu Rodica, Mărginean Maria, Mircea Cosmina, Mureșan Laura, Negrea Petru, Nistor Ioan, Oprean Ancuța, Pârjol Lilia, Pârjol Ovidiu, Piltu Lucia, Popa Elena, Rîșteiu Angela, Rusu Sofica, Rusu Valentina, Secăreanu Iancu, Sicoe Pamfil, Simion Emil, Sînc Carmen, Urdea Gheorghe, Urian Valentin, Zărnescu Teodora, Zisu Mihaela.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de copii de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena”.

[nggallery id=1870]

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

Publicat

în

VIDEO| Noile PREȚURI PLAFONATE, la energie și gaze: Cât vor plăti românii pentru un kilowat de la 1 februarie. Anunțul premierului

În cursul seri de luni, 17 ianuarie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunțat noile prețuri plafonate în energie care se vor aplica de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, plafon la energia electrică de la 1 leu la 0,8 lei per kilowat, iar consumul crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați. Va însemna că la consumatori se va cere 0,68 lei per kilowat.

Electrica Furnizare Discount

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0, 31, iar consumul va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Plafonarea va fi de la 1 februarie”, a spus premierul.

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

Citește mai mult

Ştirea zilei

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Publicat

în

Utilaj modern pentru întreținerea spațiilor verzi din Blaj: Licitația de peste 230.000 de lei pentru achiziționarea unei autostropitoare, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a început demersurile pentru achiziționarea unei noi autostropitoare pentru întreținerea spațiilor verzi.

Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unei autostropitoare pentru spațiile verzi din oraș.

Valoarea totală estimată a investiției este de 232.000 de lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 2018-2020 au fost achiziționate: un buldoexcavator și un utilaj multifuncțional pentru spălat străzi, trotuare, autobasculantă Ford, automaturatoare Scarab, automaturatoare Green Machines, maturatoarea Comae, 2 remorci, tractor multifuncțional, tractor pt salubritate.

Primaria Municipiului Blaj Serviciul Public de Gospodărie Comunala dorește achiziționarea a unei Autostropitoare spatii verzi pentru a facilita irigarea spatiilor verzi aflate in sensurile giratorii, a jardinierelor așezata in suporți pe marginea șoselelor, a ghivecelor de flori montate pe suporți la inaltime, pentru întreținerea sanatatii plantelor, arbuștilor si imbunatatirea calitatii mediului urban si revitalizarea estetica a Municipiului Blaj.

Automăturatoarea trotuare trebuie să fie acoperită de garanție pentru cel puțin 4 ani pentru autoșasiu și minim un an de la data livrării pentru suprastructură, care nu va implică cheltuieli suplimentare din partea beneficiarului cu excepția consumabilelor, manoperei, pieselor și materialelor aferente reviziilor.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Publicat

în

Simulare BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: Când au loc PROBELE pentru candidați. CALENDAR

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 28-31 martie, iar cele pentru Evaluarea Națională între 4-6 aprilie, potrivit surselor din ministerul Educației. Rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie pentru ambele simulări.

 • Până la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru cu actualul calendar pentru simulările examenelor naționale, datele de mai jos pot suferi modificări.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022:

 • 28 martie 2022 – Simulare proba E a) – Limba și literatura română;
 • 29 martie 2022 – Simulare proba E c) – Matematică sau Istorie;
 • 30 martie 2022 – Simulare proba E d) – disciplina la alegere a profilului și specializării
 • 31 martie 2022 – Simulare proba E b) – Limba și literatura maternă;
 • 14 aprilie – afișarea rezultatelor

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2022, pentru elevii de clasa a VIII-a

Electrica Furnizare Discount
 • 4 aprilie 2022 – Simulare proba Limba şi literatura română
 • 5 aprilie 2022 – Simulare proba Matematică;
 • 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;
 • 14 aprilie 2022 – afișarea rezultatelor

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Simulările pentru examenele de BAC și Evaluare Națională se vor susține cu prezența fizică. În 2021 au fost reluate simulările, după ce în 2020 nu au fost susținute din cauza pandemiei.

Calendarul primei sesiuni de BAC 2022 (iunie – iulie 2022)

 • 23 – 27 mai 2022 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
 • 27 mai 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
 • 6 – 8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 8 – 9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 9 – 10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 13 – 15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

 • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
 • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 27 iunie 2022 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
 • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
 • 16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
 • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare