Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţa Ighiu – Progresul Pecica 1-1 (1-0), în prima manșă a barajului pentru Liga a 3-a! *Oaspeții au egalat în minutul 89, în inferioritate numerică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanța Ighiu n-a reușit să câștige primul meci din barajul de promovare în Liga a 3-a, remizând 1-1 (1-0) cu Progresul Pecica. Vizitatorii au egalat în minutul 89, prin rezerva I. Fabian, la una din puținele ocazii!Performanta Ighiu-Progresul Pecica baraj tur83

Silviu Turuș a punctat din penalty în minutul 24, fază la care Gabor (de la campioana Aradului, acesta plângând  majoritatea meciului, pe bancă) a fost eliminat direct, oaspeții jucând mai bine de o oră în inferioritate numerică.

*După ratări, lovitură de teatru

Portarul Rus a limitat proporțiile scorului cu 4 intervenții de senzație, iar golgheterul R. David (min. 68) a ratat ocazia meciului șutând în transversală. Trupa lui Himcinschi are a doua șansă de a ajunge în eșalonul terț, dar totul se joacă sâmbăta viitoare, la Pecica.

Campioana judeţului Alba, Performanţa speră să reuşească din a treia încercare să acceadă în eşalonul terţ, acesta fiind obiectivul sezonului pentru echipa condusă de Adorian Himcinschi.

*min. 90+2: Potopea este avertizat, pentru că a intrat pe teren, după ce i-a fost rupt tricoul

*4 minute de prelungiri

*1-1, MIN. 89: I. FABIAN împinge mingea în poartă dintr-un metru, după o lovitură liberă de la 24 de metri executată de Peii și respinsă în față de Unchiaș. Marcatorul abia intrase în teren, în urmă cu 7 minute. A fost primul șut pe poartă al oaspeților în actul secund!

*min. 87: a treia înlocuire la gazde, C. Dănilă, înlocuindu-l pe R. David

*min. 82: intră I. Fabian la oaspeți, a părăsit terenul Dobricean

*min. 76: înlocuire la Performanța, intră R. Morar, a ieșit R. Moga

*min. 75: galben și pentru Căt. Cornea (Progresul Pecica)

*min. 73: Riviș i-a lăsat locul lui Fl. Băd.

*min. 72: Riviș încearcă să-l surprindă pe Unchiaș, însă a tras mult peste bară de la 18 metri

*min. 68: ocazie imensă ratată de golgheterul R. David! Scăpat singur cu Rus, acesta a tras în transversală, irosind o șansă mare de a majora avantajul

*min. 66: o altă fază litigioasă, la care oaspeții au protestat îndelung. Scăpat singur, în duel cu Potopea, Covaci a căzut, la 17 metri. Petcuț a intrat un metru în teren, solicitând eliminarea fundașului advers, centralul nu a arătat nimic

*min. 63: înlocuire și la Performanța, intră Hârciagă, iese D. Nemeș.

*min. 59: S. Turuș execută o lovitură liberă de la 30 de metri, mult peste transversală.

*min. 54: o altă înlocuire la Progresul, a ieșit căpitanul Arsene, a intrat D. Covaci.

*min. 52: pentru a-l proteja pe Marinescu, Petcuț l-a înlocuit cu Șiclovan

*min. 50: Marinescu este iertat de un avertisment, ce însemna automat eliminarea!

*min. 47: șut-centrare R. Moga respins de portar

*Începe repriza secundă

*min. 44: R. David șutează modest din poziție bună, mingea este prinsă de Rus, eroul oaspeților.

*min. 41: o altă ocazie a Performanței, Rus respinge de sub bară reluarea cu capul a lui H. Marian, faza încinsă încheindu-se cu un faut în atac, în zona liniei porții.

*min. 39: un nou avertiment pentru Progresul, arătat lui Marinescu!

*min. 38: Arsene execută o lovitură liberă de la 35 de metri, Unchiaș a respins cu greutate în lateral.

*min. 37: a început să plouă la Ighiu

*min. 34: Dobricean este avertizat

*min. 33: a treia intervenție miraculoasă pentru Rus, singur cu Bălaș, respinge în lateral! Gazdele puteau primi un nou penalty, dar Bălaș a preferat să continue faza!!!

*min. 32: S. Turuș finealizează o acțiune de atac, cu un șut de la 17 metri, puțin pe lângă bara dreaptă.

*min. 31: Pecica este în corzi! Rus parează șutul lui R. David, din 7 metri, la colțul scurt și apoi Ponta l-a blocat pe atacant!

*min. 30: Rus salvează de sub bară șutul trimis de Oniche! Performanța domină copios

*min. 26: avertisment pentru Fritea

*1-0, MIN. 24: S. TURUȘ șutează în dreapta portarului, deschizând scorul din penalty, oaspeții sunt în inferioritate numerică

*min. 22, penalty pentru gazde, R. David este faultat de V. Gabor, în postura de ultim apărător. Arădenii au protestat, invocând faptul că infracțiunea a început în afara careului.

*min. 15: meciul se încinge, R. David șutează slab, pe jos, de la marginea careului, la un un-doi cu Bălaș, mingea fiind prinsă de Rus.

*min. 13: Peii a tras din voleu, de la 15 metri, peste transversală, după un corner executat de Dobricean. Ocazie bună pentru oaspeți.

*min. 11: șut Oniche de la 20 de metri, pe lângă bara stângă.

*min. 10: R. Moga a fost blocat în zonă centrală, după o centrare trimisă de G. Toma.

Partida este echilibrată, nimeni nu riscă.

*Lume selectă la baraj

În tribune sunt peste 1400 de spectatori, inclusiv circa 40 de suporteri de la Pecica. În același timp, sunt foarte mulți oficiali ai fotbalului din Alba (AJF Alba, AFC Unirea Alba Iulia), dar și Ion Dumitrel, președintele CJ Alba (și alți reprezentanți ai Consilului Județean), Cornel Țălnar, Gigi Borugă sau Traian Igaș, fostul ministru de interne, președinte de onoare al oaspeților.

Echipe de start:

*Performanța: Unchiaș – D. Nemeș, Potopea, H. Marian, G. Toma – R. Moga, Oniche, Ov. Turuș, Bălaș – S. Turuș, R. David; rezerve R. Cotoară – N. Cristea, R. Morar, C. Dănilă, Birk, C. Oltean, Hîrciagă. Antrenor Adorian Himcinschi.

*Progresul: M. Rus – Căt. Cornea, V. Gabor, Moise, Ponta – Marinescu – Riviș, Arsene, Fritea, Dobricean – Peii; rezerve M. Grozav – C. Trif, Istin, Fl. Băd, D. Covaci, Șiclovan, I. Fabian. Antrenor Mihai Petcuț.

Performanţa a câştigat eventul judeţean şi este neînvinsă în 2015, adunând o serie de 24 de meciuri fără eşec. Ultimele 3 reprezentante ale judeţului, Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir şi Industria Galda de Jos au izbutit promovarea.

Arbitri A. Roşu, An. Chiţoiu, G. Drăguţ (toți Timișoara); observatori A. Huzu, Ov. Tâlvan (Sibiu)
[nggallery id=676]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea