Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Performanță de excepție pentru un tânăr moț: Tudor Ștefan Pleșa din Câmpeni – dublu medaliat cu aur la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Performanță de excepție pentru un tânăr moț: Tudor Ștefan Pleșa din Câmpeni – dublu medaliat cu aur la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia

Săptămâna trecută, între 26-29 octombrie, în Centrul Olimpic Novo Mesto – Velodrom din Slovenia s-a desfășurat Campionatul European de Karate IKU, la care au concurat peste 1200 de sportivi din 20 de țări. Delegația României, formată din 163 de persoane, membre ale Federației Române de Arte Marțiale – FRAM, a cuprins 82 de sportivi cu vârste peste 12 ani, 60 de copii, 9 arbitri, 2 reprezentanți oficiali și 10 antrenori, ce fac parte din cele 22 de cluburi sportive membre ale F.R.A.M.

La finalul competiției, sportivii români au strâns 86 de medalii, din care 24 de aur, 22 de argint și 40 medalii de bronz, precum și alte clasări pe locurile 4-6, astfel că România a obținut titlul de Vicecampioană europeană 2023 la Karate IKU pe națiuni, după ce anul trecut, în octombrie, a obținut titlul de Vicecampioană mondială în Italia.

Din zona Munților Apuseni, la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia au participat 17 karatiști de la Clubul Sportiv Comunal Bistra, pe diferite categorii de vârstă, fete și băieți, coordonați de sensei Viviana Pripon. Între acești karatiști s-a remarcat în mod deosebit Tudor Ștefan Pleșa în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, care a urcat pe podium de 3 ori: a obținut medalia de aur individual la shobu ippon kumite, medalia de aur la kumite echipe rotativ și medalia de bronz la shobu sanbon kumite pe echipe.

Revenit acasă, Tudor a fost felicitat de numeroși prieteni, colegi de școală, locuitori din zona Apusenilor și chiar premiat, declarându-ne în exclusivitate că a participat la acest campionat de karate din Slovenia după ce a câștigat locul întâi la Cupa României, desfășurată la sfârșitul lunii trecute în Timișoara. El practică acest sport de peste 8 ani la Clubul Sportiv Comunal Bistra cu același antrenor – sensei Viviana Pripon – și s-a remarcat de-a lungul timpului participând și câștigând numeroase premii la întrecerile de karate pe plan național.

Un rezultat impresionant a obținut chiar anul trecut, atunci când a devenit vicecampion mondial la categoria 14-15 ani la Campionatul Mondial de Karate IKU din Caorle, în Italia. Totodată, Tudor a menționat că pe viitor vrea să participe la întrecerile naționale și să se califice la competițiile internaționale de karate pentru cadeți și apoi de juniori, având ca obiectiv participarea și obținerea unui loc pe podium la următorul campionat mondial de karate, care se va desfășura în 2024 în Argentina.

La Campionatul European de Karate IKU din Slovenia, sportivii Clubului Sportiv Comunal din Bistra au obținut în total 23 de medalii: 3 medalii de aur – cele 2 ale lui Tudor și încă una obținută de Mara Pripon la cadete fete 14-15 ani, 9 medalii de argint și 11 medalii de bronz.
Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare impresionantă la Sântimbru: Copii și mămici au lucrat cot la cot cu angajații primăriei și voluntari pentru amenajarea părculețului de joacă din Sântimbru Fabrică. ”Am făcut mai frumos, ÎMPREUNĂ!” Părculețul de joacă din Sântimbru Fabrică este de astăzi mai vesel și mai colorat. Astăzi, în a doua zi din Săptămâna Mare, reprezentanții Primăriei Sântimbru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea