Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Pedeapsă blândă pentru șoferul din Alba care a ucis o fetiță de 13 ani cu mașina. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șoferul care a pătruns pe contrasens și a accidentat mortal, o minoră de 13 ani, în iulie 2019, în localitatea Ponorel din judeţul Alba, este judecat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. N. V. a fost condamnat la Judecătoria Câmpeni, la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani.

De asemenea, instanţa i-a interzis dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a deciziei.

Tragedia a vut loc în 9 iulie 2019. Potrivit anchetei poliţiei, şoferul cu domiciliul în din Vidra, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul autovehiculului, a pătruns pe sensul opus de mers şi a acroşat o minora de 13 ani, din Vidra, care se deplasa pe bicicletă.

În urma accidentului, fata nu a mai putut fi salvată. A fost transportată la spital, dar rănile grave suferite au fost incompatibile cu viaţa.

Ancheta ulterioară a arătat că şoferul a intrat pe contrasens unde circula regulamentar un alt autoturism, iar în încercarea de a evita coliziunea cu acesta a lovit minora care se deplasa regulamentar pe bicicletă. Maşina de teren condusă de acesta a intrat, ulterior, în gardul unei locuinţe pe care l-a distus şi s-a răsturnat pe şosea. Bicicleta fetei a fost proiectată la peste 10 metri distanţă de locul tragediei.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile lucrătoare la Primăria Comunei Vidra sau Primăria Oraşului Cîmpeni.

O societate de asigurare a fost obligată să plătească daune morale în valoare de 140.000 de euro părinţilor minorei, plus daune materiale.

Hotărârea Judecătoriei Câmpeni a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, unde procesul va începe în luna septembrie 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea