Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: “Patrimoniu fără frontiere” – 45 de postere ce prezintă procese de restaurare, expuse la Sala Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada  19-20 octombrie 2013, Sala Unirii din Alba Iulia găzduieşte expoziţia “Patrimoniu fără frontiere. Heritage without borders. În cadrul acesteia sunt expuse 45 de postere care surprind complexul proces de restaurare. Potrivit organizatorilor, manifestarea se  doreşte a fi o pledoarie pentru conservarea şi restaurarea patrimoniului cultural universal.

Vernisajul expoziţiei a avut loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 18.30, iar la eveniment au fost prezenţi directorul Muzeului Unirii, Gabriel Rustoiu, istoricul Tudor Roşu, preşedinta Asociației Conservatorilor şi Restauratorilor din România, Olimpia Mureşan, preşedinta Asociaţiei Muzeelor din Slovenia, Iana Subic Prislan, Ana Motnikar dar şi 45 de restauratori din Slovenia. Invitaţii au vorbit depre lucrările prezentate în cadrul expoziţiei şi au spus că există interes şi dorinţă ca astfel de manifestare ca şi cea de la Alba Iulia să devină internaţională.

 Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, Asociația Conservatorilor şi Restauratorilor din România, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Asociația Muzeelor din Slovenia şi Societatea pentru Conservare şi Restaurare din Slovenia.

Expoziţia este deschisă publicului larg.

Vă prezentăm mai jos imagini din cadrul vernisajului:

[nggallery id=485]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea