Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Foto: Parada militară a M.A.I. apreciată de participanţii la Ziua Naţională

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre cele mai apreciate momente din programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia a fost defilarea tehnicii militare şi a trupelor din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor. La eveniment, pe lângă oficialităţile prezente, au asistat mii de participanţi, parada militară fiind observată de la balcoane şi de locatarii blocurilor din zona pasajului Cetate. Pentru a vedea militarii – pompieri, poliţişti, jandarmi, trupe antitero – unii s-au urcat pe stâlpii de iluminat din parc, iar părinţii şi-au purtat copiii pe umeri. La eveniment au asistat şi ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia.
După primirea raportului de către premierul Emil Boc (care a fost huiduit din nou), trecerea în revistă a efectivelor şi intonarea Imnului de Stat al României, parada prezentată la microfon de mr. Florin Zecheru, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, a fost deschisă de un TAB, cu steag tricolor, prin faţa spectatorilor trecând apoi foşti luptători în misiuni sub egida NATO, militari, elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, reprezentanţii ISU Alba, pompieri echipaţi de intervenţie, membrii echipelor SMURD, jandarmi, scutieri, trupe antitero, cadeţi şi cadete ale şcolilor MAI, echipaje cu câini.     Din tehnica de intervenţie au făcut parte maşini de stingere a incendiilor, mai vechi sau mai noi, autospeciale de descarcerare, echipaje SMURD, bărci cu scafandri, tractate auto, dube şi ATV-uri ale jandarmilor, scutere, motociclete şi maşini de poliţie, totul încheindu-se cu alte două TAB-uri şi două autospeciale. Ieşirea fanfarei a fost „cireaşa de pe tort”, oamenii aplaudând cu generozitate strădania militarilor.
Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea