FOTO: Ovidiu Hulea, reales ca și vicepreședinte al AJF Alba | Fotbalul din județ, în așteptarea aprobării banilor de la CJ Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Adunarea Generală Ordinară a Asociației Județene de Fotbal Alba a fost o formalitate în privința alegerii vicepreședintelui AJF Alba, Ovidiu Hulea, singurul candidat, fiind reales fără probleme. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Daniel Popa, reprezentantul Ligii a V-a în Biroul Executiv al AJF Alba, cei doi fiind aleși în unanimitate, pentru un mandat scurt, de un an.

Ședința fotbalului amator din Alba, una ce a ținut extrem de puțin, în jur de 55 de minute, a început cu un moment de reculegere în memoria lui Ștefan Vescan, fiind prezenți 47 de membri afiliați din cei 56 cu drept de vot (numărul necesar de membrii prezenți fiind de 38).

ELIT

Cristian Petropulos, în cuvântul către repezentanții fotbalului județean, a specificat că speră ca din toamnă, să se bazeze pe banii veniți de la CJ Alba pe bază de proiect, în discuție fiind suma de 327.000 de lei, care se vor folosi, cu preponderență, pentru achitarea baremurilor de arbitraj și observare.

*Probleme financiare

Problemele financiare întâmpinate de AJF Alba sunt evidente: datoriile echipelor se cifrează la peste 20.000 de lei, iar pentru organizarea festivității de premiere de la finalul sezonului (duminică 17 iunie, la Zlatna), a fost nevoie de un sprijin financiar de 5.000 de euro de la FRF, în plus angajații de la AJF Alba își primesc salariile cu întârziere.

Mihail David - 2020

În rezumat, să mai precizăm că au fost dezafiliate 11 cluburi, rămânând în schimb Doria Alba Iulia și ACS Sebeș 2014.

Cele mai important punct de pe ordinea de zi este cel legat de alegerea unui vicepreședinte și al reprezentantului Ligii a V-a, ocupate momentan de Ovidiu Hulea și respectiv Daniel Popa, ca urmare a vacantării posturilor acestora, aceștia aflându-se la finalul mandatului de 4 ani, început în 2014. Dacă Ovidiu Hulea nu va avea emoții, fiind singurul care și-a depus candidatura, în schimb la nivelul Ligii a V-a, încă nu se știe exact, întrucât nominalizările vor fi în timpul ședinței.

Conform informațiilor furnizate de AJF Alba, aceste mandate vor fi unele scurte, de maximum un an, pentru uniformizarea situației existente la nivelul componenței Biroului Executiv al AJF Alba (o situație similară cu alegerea lui Mihai Dăscălescu, anul trecut, pentru câteva luni, în Comitetul Executiv al FRF). Asta întrucât în anul 2019 vor avea loc alegeri pentru funcția de președinte al AJF Alba și a membrilor Biroului Executiv, mandatele actualilor reprezentanți din Biroul Executiv se vor încheia la sfârsitul Adunării Generale de alegeri care vor avea loc în anul 2019.

Dan HENEGAR

1 comentariu

Ciobandante 8 iunie 2018 at 20:08

Bani pentru ce tovarasi? Pentru ciobanisme, fripturisme, batut arbitrii, jocuri de culise si mai stiu eu ce? Nu e nevoie, cine vrea fotbal sa vina cu banu de acasa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...