Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Olive Garden, restaurant „a la carte“, cu preparate proaspete și delicioase, într-o ambianță luxuriantă și prietenoasă cu copiii în Alba Mall

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restaurant „a la carte“, cu preparate proaspete și delicioase, într-o ambianță luxuriantă și prietenoasă cu copiii

Stau uneori și mă gândesc, și sunt convinsă că și voi o faceți, unde să îmi duc familia, ori prietenii aflați în vizită, pentru o masă în oraș, una cu de toate. De toate însemnând: ambianță faină, papa bun sănătos și variat, mediu prietenos cu copiii din dotare și de unde să pot pleca fără anxietatea unui regim pe bază de biscuiți și apă, până la următorul salariu.

Un loc în care să fii servit la masă, dar nu atât de pretențios încât să îți cauți costumul de ginerică prin dulap, un loc în care să poți, la o adică, să râzi cu gura până la urechi fără să se ofuscheze vecinul de masă, în care să te refugiezi cu plăcere dimineața la o cafeluță, cu ziarul în față, și să îți încarci bateria pentru o zi de muncă. Locul acela la care îți fuge gândul pofticios, pe la orele amiezii, și cedezi, tragi o fugă să te delectezi cu o porție de ce îți cade bine.

Ei, în fine, l-am găsit! Nu un loc, ci locul, singurul care bifează toate condițiile de pe lista mea de pretenții. Or mai fi și altele, dar cum nu îmi place să investesc timp și bani în experiențe neverificate (în trei surse!) și mă cuget că nici vouă, neapărat trebuie să vă povestesc despre el.

La o tură de cumpărături prin mall-ul albaiulian, ne-a prins recent foamea și am urcat, ca tot românul, la etajul cu mâncarea. Biruind fast food-urile, am reușit să târâi juniorul din zona periculoasă, când îmi atrage atenția un peisaj înverzit, cu copaci înfrunziți, printre care străbate o rază caldă de soare. Vis-a-vis, pe culoar, mese cochet aranjate, cu pâlcuri de iarbă pe sub picioare. Nu era gazon, deși a trebuit să mă aplec ca să mă încredințez de asta, dar efectul scontat, realizat!

Întorc privirea spre intrare și ce să vezi? O veritabilă grădină, secretă până atunci pentru mine, se desfășura înaintea noastră. Olive Garden, și numele descrie perfect acest restaurant. Mușchi și licheni pe pereți și pe corpurile de iluminat, decor de pădure cu ciuperci și fructe răsturnate din coșul abundenței, frunze de ferigă înșirate din tavan, insule cu măslini adevărați, mărginite de borduri de lemn cu pernuțe colorate, la nivelul copiilor, și mai înalte, cu scaune de bar molcuț tapițate, pentru adulți, mese cu mici detalii vii și verzi, ori aranjate cu rămurele de măslin. ”Oau, fain tare!”, dar mă gândeam deja că Junior se va ocupa de ele, și nu în sens artistic, așa că dau să fac un pas înapoi, cu el trăgând înainte.

”Intră, hai să îți arăt ce avem pregătit pentru tine!”, aud că îl îmbie cineva din personalul localului. Ceva pentru el, pregătit dinainte, aici, la mall? S-a dus ca din pușcă, fără să mai aștepte încuviințarea! După insula mare, pe toată lungimea peretelui, chiar sub geam, se întindea locul de colorat, un spațiu numai pentru cei mici, însemnat ca atare, cu litere de-o șchiopă, KIDS ZONE, și mărginit de coșuri cu carioci speciale, litere magnetice, cărți de colorat și creioane multicolore.

”E voie să mâzgâlesc pe pereți!”, exclamă copilul. ”Să mâzgălească poate oricine, tu sigur vei de­sena ceva frumos!”, l-a încurajat fata care îl abordase deja de la intrare. ”Faaain!”, mi-am zis și eu, are Goe ocupație, voi putea să îmi rezolv mintal și niște treburi la prânzul acesta, îmi voi putea auzi gândurile și el va fi fericit, fără ca eu să mă simt vinovată de ieșirea asta, la un restaurant de oameni mari.

M-am așezat la una dintre mese, am studiat intens meniul. Aveau de toate, pentru gurmanzi de toate tipurile, și dintre cei aflați la dietă și dintre aceia cu dezlegare veșnică la carne și dulciuri însiropate. Am ales salata ”Olive Garden” iar la desert, tort de orez cu fructe de pădure și câte un fresh, fiecare după preferință. Delicios, să-ți lingi degetele, nu alta, asta dacă gestul nu ar fi lipsit de etichetă! Mi-am trecut însă pe listă viitoarele alegeri: carbonara cu paste integrale, spaghete cu fructe de mare, pizza cu de toate, pentru un mic desfrâu.

Ar mai fi antreurile cu icre proaspete, rulade, humus, dar și mămăliguța cu brânză și smântână, supa cremă de brocoli, dar și ciorba de burtă, paste cu somon, lasagna, pizza siciliană sau a casei, orez cu creveți sau garnitură lângă o ceafă de porc suculentă. Să vă mai povestesc despre deserturi? Lava cake cu înghețată, tiramisu, sau torturile casei, cu ciocolată, sau pișcoturi îmbrăcate în frișcă și fructe de pădure. Nu vă înșir aici tot meniul, vă las să îl descoperiți singuri, dar pregătiți-vă să fiți surprinși! Una peste alta, am plecat sătui, veseli și mulțumiți. La ieșire, am pășit din grădina minunată înapoi în mall-ul nostru pestriț, dar nu am mai avut nicio emoție trecând pe lângă fast food-uri, și eu și piciul ne-am găsit ”the place”, locul preferat!

Între momentul desfătării culinare și cel al redactării materialului am aflat și cine s-a preocupat să ne ofere nouă, în Alba Iulia, la mall, această experiență, în așa ambianță, singurul restaurant ”a la carte” din perimetru. Afacerea aparține familiei Sărmășan, iar conceptul și designul a fost realizat de firma Design Yourself, artist șef – Flavia Romcea, în colaborare cu Andreea Potopea, decorator de evenimente și Andrei Pinter, pictor și artist decorativ.

”Am dorit să oferim clienților noștri o grădină în mijlocul acestui centru comercial, o oază de aer curat de care să se poată bucura tot timpul anului, chiar și în sezonul rece. Chef principal este chiar mama, cu o vastă experiență în spate, iar rețetarul l-am stabilit împreună cu echipa ei de bucătari, gândindu-ne, în principal, la cum să facem ca ceea ce ajunge în farfuria clientului să nu fie doar gustos, ci și sănătos. Să se bucure de o masă în oraș și cei care au intoleranță la gluten, de exemplu, și domnișoarele care mănâncă light, ori cei care urmează un regim de viață sănătos, fără să facem rabat la gustul delicios pe care fiecare îl așteptăm de la mâncarea pe care o comandăm la un restaurant.

Pe partea de aprovizionare, tot ceea ce se poate lua din piață, cumpărăm de la micii producători, iar meniul, dincolo de cel special pentru copii, este adaptat fiecărui sezon. Primăvara veți găsi cu siguranță urzicile, încorporate într-un fel aparte, toamna, dovleacul și așa mai departe. Nimic nu este bătut în cuie, totul este flexibil și supus îmbunătățirii în funcție de preferințele celor care ne aleg”, ne-a spus Gabriela Sărmășan.

Ea este sufletul acestui loc, entuziasmul ei a rodit, iar Olive Garden a devenit locul în care, cu plăcere și încredere poți să vii, cu copiii și prietenii, pentru o porție de mâncare delicioasă, ca la mama acasă, dacă s-a specializat și ea în bunătățuri consacrate nu doar prin România, ci și prin Grecia și Italia, de exemplu.

[nggallery id=6236]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea