Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha a câștigat Supercupa României cu Dinamo București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ocnamureșeanul Florian Bartha și Dinamo București au câștigat marți seara, la Constanta, Supercupa României la Volei Masculin 2022, după o finală electrizantă cu CSM Arcada Galați, scor final 3-2 (18-25, 25-15, 23-25, 15-15, 15-8).

Este primul trofeul adjudecat de voleibalistul din Alba după transferul la gruparea din Capitală.

Meciul a fost unul de nivel înalt, dramatic, iar Florian, folosit titular pe toată durata partidei si a contribuit decisiv la victoria echipei dinamoviste împotriva campioanei din ultimii 4 ani. La turneul final al competiției au fost prezente echipele clasate pe primele 4 locuri in sezonul trecut – CSM Arcada Galați – echipa campioană, Dinamo București, Steaua București și SCM U Craiova. In semifinale Dinamo Bucuresti a trecut cu 3-0 de Steaua Bucuresti, iar CSM Arcada Galați a învins cu 3-2 pe SCM U Craiova.

Soarta trofeului a fost decisă după un set decisiv nebun care a fost ca un carusel de emoții, iar Dinamo București a gestionat mai bine finalul meciului.

În sezonul precedent voleibalistul originar din Ocna Mureș, a cucerit prima medalie la nivel de seniori. Centrul în vârstă de 21 de ani a luat medalia de bronz cu SCMU Craiova, echipa unde s-a transferat în 2021. Jucătorul din Alba a ajuns în Cetatea Banilor după trei ani petrecuți la Unirea Dej, iar anul trecut a debutat la prima reprezentativă, la jocurile din Golden League, din Ucraina.

Jucătorul din Alba evoluează pe poziția de centru și anul trecut  s-a transferat de la SCM Craiova, cu care a terminat pe locul al treilea, la vicecampioana națională Dinamo București. Dupa ce în luna iulie a câștigat Silver League la Budapesta, echipa natională a României , cu Florian Bartha în efectiv, s-a clasat pe primul loc în grupa și va participa din nou la turneul final după patru ani, ultima prezență fiind bifată în 2019.

Foto: Elis IORDACHE, FRV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea