Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Ochelari de soare cu logo-ul orașului, suvenir din partea Primăriei Alba Iulia pentru turiștii care ajung în Cetate

Alexandra Mates

Publicat

în

Turiștii care ajung în Cetatea Alba Carolina și trec pragul Centrului de Informare Turistică primesc un cadou din partea autorităților locale.

Pe lângă hărțile gratuite cu cetatea și municipiul, din acest an în portofoliu a fost inclus un nou produs de promovare turistică. Este vorba despre ochelari de soare inscripționați cu logo-ul orașului, un suvenir ”inspirat” pe timp de vară, care să le aducă aminte turiștilor de vizita lor la Alba Iulia.

Achiziția acestor produse a fost făcută la începutul sezonului turistic, iar pentru 1000 de perechi de ochelari inscripționați cu logo-ul turistic al orașului administrația a plătit 3.000 de lei, din bugetul local.

Potrivit personalului de la Centrul de Informare, cei mai încântați de cadoul municipalității s-au arătat cei mici.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia a fost inaugurat în luna decembrie a anului 2015 și este rezultatul direct al implementării de către Primăria Alba Iulia a unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 500.000 de lei, din care contribuția din bugetul local de 8.900 de lei. Finanţarea pentru crearea şi dotarea centrului de informare turistică a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.

Beneficiarii proiectului sunt atât vizitatorii Cetăţii Alba Carolina care găsesc aici materiale de promovare şi specialişti care să îi îndrume, cât şi operatorii din industria ospitalităţii, care au la dispoziţie un loc vizibil pentru promovarea ofertelor turistice.

Printre produsele de promovare ale municipiului Alba Iulia, cu care turiștii se pot întoarce acasă, se numără ”Vinul Cetății”, un Rhine Riesling lansat de aministrație împreună cu compania Jidvei la începutul anului 2016 și ”Pita Cetății” , un co-branding realizat de o brutărie locală în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, tot în 2016. Pâinea, în greutate de 1,2 kilograme, are formă de stea în șapte colțuri, la fel ca cea a Cetății Alba Carolina, și poate fi găsită în magazinele alimentare din oraș.

De asemenea, sunt și produse de papetărie și birotică ”branduite” cu Cetatea  Alba Carolina.

Vedeți și FOTO-VIDEO: Cetatea Alba Carolina, promovată în toată țara pe produse de papetărie și birotică. Proiect al CTC în colaborare cu Primăria Alba Iulia

Alba Iulia este primul municipiu din România ce deține un manual de branding. Logo-ul turistic al municipiului, poate fi preluat de orice firmă sau organizație locală. Cu acest manual, făcut la standarde internaționale, orașul a fost inclus în programul de Marketing City Logo al Uniunii Europene. Toți cei interesați să folosească manualul de branding al Municipiului Alba Iulia (sau să facă sugestii pe marginea acestuia) în promovarea afacerii sau a organizației lor, îl pot descărca de la adresa: http://www.apulum.ro/pdf/Alba%20Iulia%20Manual%20De%20Brand_2014.pdf

Citiți și Alba Iulia are un manual de branding care reglementează modul de utilizare a logo-ului turistic

[nggallery id=4475]

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea