FOTO: O trupă de tineri frumoşi şi talentaţi din Cugir au sărbătorit „Ziua Mondială a Teatrului’’, alături de spectatori
Peste 300 de localnici s-au adunat joi, 27 martie, în faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului’’, unde au urmărit un spectacol extraordinar al trupei de actori aparţinând Casei de Cultură din Cugir, care au ieşit în stradă cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, pentru a fi alături de spectatori.
Talentaţii actori pregătiţi de regizoarea Maria Dodoc, îmbrăcaţi în costume speciale au interpretat un fragment din piesa „Gâlcevele din Chioggia” de Carlo Goldoni, dovedindu-le celor prezenţi că doresc să le umple sufletele cu bucurie şi cu gânduri bune.
Cugirenii au fost încântaţi de prestaţia tinerilor, s-au oprit să vorbească şi să se fotografieze cu ei, afirmând că ceea ce au văzut îi va stimula să meargă la teatru.
„Acum am aflat de la actori că este Ziua Teatrului şi cred că este ceva frumos şi interesant. Am mai fost la teatru, iar această formă de spectacol în stradă m-a convins şi mai mult de talentul artistic al conorăşenilor mei, fapt ce mă va determina să-i onorez cu prezenţa mea ori de câte ori joacă la Cugir”, a declarat Ioana, o tânără participanta la eveniment.
La final, actriţa Maria Dodoc, regizoarea spectacolului a prezentat publicului echipa care a evaluat în spectacolul amintit: Cosmina Pop, Cristina Besoiu, Ioana Banu, Larisa Torok, Nicoleta Fatan, Octavian Voina, Cătălin Florea, Maria Caraman, Dragoş Buhoiu, Laurenţiu Stafie. Sonorizarea a fost asigurată de Silviu Oprişan.
De menţionat că la manifestare a fost prezentă directoarea Casei de Cultură din oraş, prof. Rodica Florea, iniţiatoarea demersului de înfiinţare a Cercului de teatru la instituţia locală de cultură.
Constantin PREDESCU
[nggallery id=1357]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor