Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O tânără originară din Alba își expune lucrările în Austria: Picturile artistei, prezente în galeriile Raiffeisenbank, din Langenlois

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O tânără originară din Alba își expune lucrările în Austria: Picturile artistei, prezente în galeriile Raiffeisenbank, din Langenlois

Sorina Bumb, o tânără artistă născută în România, își expune lucrările în Austria, în cadrul expoziției de primăvară a Raiffeisenbank Langenlois.

Sorina are 25 de ani și este originară din Păgida, municipiul Aiud, iar de 2 ani este stabilită în Austria, la Langenlois. Tânăra a absolvit a Liceului de Artă ”Regina Maria” din Alba Iulia și Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, obținând o diplomă de masterat în ceramică, sticlă și metal.

În prezent, artista din Alba locuiește și lucrează în Langenlois, în Austria, dar revine cât de des poate pe meleagurile natale. Lucrările ei, pictate cu vopsele acrilice pe pânză – așa cum se vede și în galeria Raiffeisenbank – cuprind „universuri complexe” pentru a suprima „cenusiul tristeții”. „Pictura”, a subliniat ea, „a fost o afacere a inimii pentru ea chiar și în copilărie”.

Patru artiști ”între cer și pământ”, Sorina Bumb din Langenlois, Andrea Fuchs din Senftenberg, Eva Maria Hollerer din Langenlois și Ernst Maier din Lengenfeld prezintă în cadrul expoziției o selecție a lucrărilor lor sub titlul „Heaven & Earth”.

Invitați de seamă la vernisajul din Austria au fost viceprimarul Leopold Groiß, consilierul municipal pentru cultură Sonja Fragner, președintele Raiffeisen Leopold Hofbauer-Schmidt, membrul Consiliului de Supraveghere Raiffeisen Hermann Lechner și profesorul Bernulf Bruckner.

Expoziția a fost deschisă oficial de către consilierul municipal pentru cultură Sonja Fragner. Ea a subliniat meritele Raiffeisenbank Langenlois, care oferă în mod repetat artiștilor regionali posibilitatea de a-și prezenta lucrările unui public mai larg, de a vorbi cu alții despre arta lor și de a putea continua să se dezvolte cu succes. „Numai cu cele două expoziții pe an, Raiffeisenbank este un pilon major al vieții culturale în Langenlois!”, a explicat ea.

Expoziția „Heaven & Earth” poate fi vizitată până pe 7 iulie 2023, la Langenlois.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea