Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| O elevă de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, venită din Republica Moldova, locul 2 la Etapa Judeţeană a Olimpiadei de Limba Franceză: ”E ceea ce sunt, este sufletul meu, alinarea și refugiul meu de toate problemele”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O elevă de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, venită din Republica Moldova, a obținut locul 2 la Etapa Judeţeană a Olimpiadei de Limba Franceză: ”E ceea ce sunt, este sufletul meu, alinarea și refugiul meu de toate problemele”.

În acest an şcolar, veştile bune referitoare la reuşitele elevilor noştri la concursurile şi competiţiile la care au participat s-au ţinut lanţ la Colegiul Național ”David Prodan” iar limba franceză nu a făcut excepţie.

Astfel, Meascovscaia Vladislava, elevă în clasa a 12 la profilul filologie, venită din Republica Moldova la colegiul nostru în clasa a 10-a, a obţinut un binemeritat loc 2 la Olimpiada de Limba Franceză, o limbă modernă pentru care după cum ea însăşi declară, are o afinitate deosebită şi o dragoste nemăsurată, încă din primii ani de studiu:

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

„Limba franceză e ceea ce sunt. Aceasta este sufletul meu, alinarea și refugiul meu de toate problemele. O studiez din clasa a 2-a și, de fiecare dată, îmi amintesc cum încercam să inventez cuvinte, în speranța de a-l nimeri pe cel potrivit. Limbile nu sunt doar modalitatea prin care putem vorbi cu persoane de alte naționalități, acestea ne reprezintă: fiecare accent poate constitui un moment crucial care ne marchează, literele care nu se aud, dar totuși, se scriu sunt momentele mai puțin plăcute pe care am vrea să le omitem, să le uităm, dar fără de care nu am fi compleți.

Olimpiada mi-a oferit șansa de a mai învăța ceva nou sau de a mai repeta cele studiate, iar doamna profesoară Maria-Cristina Montanari Pătroescu, mi-a fost alături, m-a susținut în toate, m-a ajutat și m-a inspirat.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

Pe viitor, eu aș vrea sa devin profesoară de franceză cu toate că, deşi pentru unii nu e o profesie potrivită sau profitabilă, dar anume acestei limbi îmi aparține sufletul, deci eu consider că este cea mai potrivită pentru mine…”

Felicitări, Vlada! Îţi dorim mult succes în continuare şi sperăm din suflet ca visele tale să devină realitate!

Prof. Anca Alisie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea