Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| O elevă a Colegiului Militar din Alba Iulia, câștigătoare a unui concurs de eseuri pe tema combaterii antisemitismului și extremismului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| O elevă a Colegiului Militar din Alba Iulia, câștigătoare a unui concurs de eseuri pe tema combaterii antisemitismului și extremismului

O elevă din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost aleasă câștigătoare, împreună cu alți 19 elevi și studenți din toată țara, în cadrul unui concurs de eseuri pe tema combaterii antisemitismului și extremismului.

„Eleva sergent major Denisa Lichtenstein (clasa a XII-a) a fost desemnată câștigătoare, alături de alți 19 elevi și studenți din țară, la un concurs de eseuri pe tema combaterii antisemitismului și a extremismului. Peste 700 de eseuri au fost înscrise în concursul „Adevăr și memorie.

Antisemitism și Holocaust în România”, organizat de Complexul Educațional Laude – Reut.

Juriul a desemnat câștigătoare 20 de lucrări, care vor primi premii acordate de către Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statelor Unite la București, Ambasada Israelului la București, BCR, Fundația Magna cum Laude-Reut, Institutul Elie Wiesel, Fundația Jean Waldman și WZO-Department for Combating Antisemitism & Combating Resilience.

Eseul scris de Denisa, sub îndrumarea profesorului de istorie Dan Anca, poartă titlul „Poveste resentimentală” și face cunoscută povestea familiei sale, a străbunicului Adolf Liechtenstein, evreu la origi, care împreună cu prima sa soție, Rozalia a fost arestat și deportat în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

„Dintotdeauna familia mea a fost centrul existenței mele. Având un nume special, Lichtenstein, mereu primeam întrebări legate de etnia mea, dar din păcate, atunci, în mintea mea nu aveam un răspuns clar. În copilărie mi-a fost foarte greu să deslușesc misterul etimologiei numelui familiei mele, însă acum, la adolescență am descoperit adevăratul sens al apartenenței mele etnice. Acest concurs mi-a oferit oportunitatea de a pune accentul pe adevărata esența a vieții, familia.

Dorința de a-mi face cunoscută povestea familiei m-a adus în punctul de a-mi exterioriza fericirea prin lacrimi în momentul în care am aflat că totul se va eterniza în volumul dedicat memoriei Holocaustului. Munca duce la succes doar dacă are la bază voința și dedicarea de ați întrece propriile limite, indiferent de dificultățile întâlnite”, a mărturisit eleva sergent major Denisa Lichtenstein.

Pe lângă premiile primite din partea partenerilor concursului, cei 20 de câștigători vor beneficia și de o vizită de o săptămână în Israel, perioadă în care vor vizita cele mai importante obiective turistice. De asemenea, lucrările câștigătoare vor fi incluse, alături de alte 16 texte cu tema combaterii antisemitismului și a extremismului, într-un amplu volum ce urmează să fie lansat la sfârșitul lunii mai.

Felicitări, Denisa pentru premiul obținut, îți dorim mult succes în tot ceea ce îți propui!”, au transmis reprezentanții Liceului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea