Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: O echipă „Smile” a Colegiului Militar „Mihai Viteazul” a înveselit peste 300 de albaiulieni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astazi aleg sa zambesc08Timp de şapte săptămâni, tinerii de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au împărţit peste 300 de zâmbete prin oraş, distribuind insigne Smile. Acţiunea a făcut parte din cadrul proiectului „Astăzi aleg să zâmbesc”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank. Tinerii au ales să zâmbească ţinându-se de mână şi să le arate şi sufletelor din jurul lor cât de important este să ai zâmbetul pe buze, iar la final de proiect au transmis că sunt mai bogaţi sufleteşte şi că au învăţat  lucruri noi, însuşidu-şi lecţii de viaţă. Echipa Smile a primit la rândul ei la fel de multe zâmbete, pe lângă starea de mulţumire, clipele de bucurie şi satisfacţie, a realizat  zeci de fotografii şi a cunoscut mulţi oameni.

Astazi aleg sa zambesc07„Ne-am decis să împărțim zâmbete, am pornit la drum cu un prim pas, punând prima picătură dintr-un ocean, am ales să facem parte din tabăra celor care cred cu tărie că, dacă vrei, poţi să contribui la schimbarea obiceiurile şi tiparele noastre de comunicare şi atitudine!

În cele şapte etape desfăşurate pâna la finalul perioadei de proiect (2 iunie), am întâlnit oameni de toate vârstele, am aflat ce-i determină să zâmbească şi cât de des fac asta; că zâmbetele sunt sau nu determinate de ceva exterior sau există ca şi stare a sufletului. Am încercat să vorbim mai puţin, să-i lăsăm pe ei să ne împărtăşească trăirile, emoţiile. Unii au fost mai reţinuţi, alţii mai grăbiţi sau preocupaţi, însă cu toţii au acceptat să primească un zâmbet.

Nu ştim dacă am reuşit să schimbăm ceva la cei ce au beneficiat de zâmbetele noastre însă, pentru noi a fost o experienţă hotărâtoare pe drumul procesului nesfârşit al evoluţiei noastre ca oameni. Am cunoscut o persoană, care distribuia zâmbete dintr-un stoc nelimitat, zâmbetul ei era mereu pe chip, deşi avea un handicap fizic.

Am învăţat că, zâmbetul şi Astazi aleg sa zambesc03starea de bucurie interioară este independentă, nu  induc nimic din ceea ce ne înconjoară; că atitudinea determină perspectiva, că astfel de oameni sunt mereu învingători în lupta cu ei înşişi, că greutăţile, obstacolele vieţii nu-i pun la pământ, că se bucură de fiecare zi care face parte din cel mai mare dar: VIAŢA. Apoi, demn de luat în considerare, este faptul că starea de mulţumire se poate dobândi, învăţând secretul mulţumirii devenim optimişti, entuziaşti: (Am învăţat să fiu mulţumit în orice situaţie m-aş afla – Sf. Apostol Pavel)”, au transmis membrii echipei Smile.

O a doua lecţie de viaţă pe care au primit-o tinerii cu ocazia acestui proiect o constituie simplitatea lucrurilor şi vechimea lor. Încă de acum 2000 de ani, se spunea că ceea ce vreţi să vă facă oamenii, faceţi-le şi voi lor. Nu poţi să aştepţi zâmbete, înţelegere, toleranţă, iertare, etc dacă nu le oferi mai întâi.

Astazi aleg sa zambesc04„Pentru noi, echipa SMILE, proiectul <Astăzi aleg să zâmbesc> a fost, în primul rând, educativ şi de bun augur pentru startul nostru în procesul formării. Despre etapele proiectului, fotografiile şi mesajele primite puteţi afla de pe contul de facebook, unde am adunat peste 700 de like-uri şi, cu siguranţă, de acest cont ne vom ocupa şi după ce vom absolvi, atâta timp cât vom zâmbi noi şi cei din jurul nostru”, au transmis tinerii din echipa Smile.

Proiectul „Astăzi aleg să zâmbesc” a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank, ce are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea