FOTO. O comună din Alba, în atenţia Ambasadei SUA la Bucureşti: Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Abigail Rupp, în vizită oficială în Ciugud

Comuna Ciugud a ajuns şi în atenţia Ambasadei SUA din România, o delegaţie a misiunii diplomatice americane aflându-se, vineri, într-o vizită oficială în localitate. Delegaţia, condusă de doamna Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA în România, a avut întâlniri cu Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, şi cu reprezentanţii administraţie locale. De asemenea oficialii americani au trecut în revistă cele mai importante obiective economice, culturale şi turistice din comună, discuţiile fiind axate pe modelul de viziune administrativă adoptat de Ciugud.

„Vizita delegaţiei Misiunii Diplomatice a SUA în Ciugud ne onorează dar totodată ne oferă şi încrederea că suntem pe un drum bun cu procesul de modernizare a comunei. În ultimii ani administraţia locală împreună cu oamenii din Ciugud au făcut eforturi importante pentru a transforma comuna într-o localitate europeană, într-o comunitate în care „viaţa la ţară este ca afară”, adică nivelul de trai este la un standard comparabil cu cel din ţări europene sau occidentale. Viziunea noastră de dezvoltare administrativă am prezentat-o şi oaspeţilor americani dar totodată am transmis faptul că suntem deschişi pentru posibile colaborări economice cu investitori din SUA interesaţi să îşi dezvolte afaceri într-un loc unde au facilităţile necesare, forţă de muncă bine pregătită dar şi o administraţie care este un partener serios şi onest. Pe această cale doresc să mulţumesc doamnei Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA pentru onoarea pe care ne-a făcut-o de a vizita Ciugudul şi să transmitem Excelenţei Sale domnului ambasador Hans Klemm aleasa noastră consideraţie”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

ELIT

‎”Am fost foarte impresionată de dedicarea domnului primar față de construirea unei localități inteligente, încurajarea creării de locuri de muncă și a investițiilor, sporirea transparenței guvernării și, în special, față de dorința de a obține sprijinul tuturor cetățenilor pentru proiecte,” a declarat doamna Abigail Rupp, adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice SUA în România.

Ciugudul este o comună din judeţul Alba cu o populaţie de peste 3200 de locuitori, fiind una dintre puţinele unităţi administrativ teritoriale din zonă în care populaţia este în creştere. A devenit cunoscută datorită proiectelor importante de dezvoltare iniţiate de administraţia locală dar mai ales pentru faptul că este comuna din România care a absorbit cele mai multe fonduri europene. Peste 27 de milioane de euro, bani europeni, au ajuns la Ciugud în proiecte edilitare astfel încât acum localitatea are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, utilităţi, străzi şi trotuare modernizate, piste de biciclete, iluminat stradal asigurat cu ajutorul unei minicentrale eoline dar şi şcoli sau alte edificii publice moderne. În acest an administraţia locală a iniţiat alte proiecte la fel de ambiţioase precum construirea unui pod peste râul Mureş sau a unei grădiniţe în zona de dezvoltare economică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

cititor 27 aprilie 2018 at 23:03

Abigail Rupp = O NEOMARXISTA finantata de George SOROS !

Reka&Ildiko 2 mai 2018 at 11:24

ce alaturea esti cu drumul altfel nu te luau la psd de postac cu norma incearca sa gandesti 1 minut inainte si vezi ca aia reprezinta o institutie nu o persoana va este teama ca primarul face din nou ceva util social de va face de rusine si atunci hop la ordin o critica de imparicopitata ca da bina la asistatii vostri

Albaiulian 29 aprilie 2018 at 13:51

Felicitări primarului şi celor din jurul său pentru realizări şi îl rog pe dl. primar să-l învețe şi pe Mircea Hava, care a reuşit să performanța de a face NIMIC în Alba Iulia. Să facă Damian pod peste Mureş, că Hava nu a reuşit în 6 legislaturi de primar şi una de viceprimar.

mizeria 29 aprilie 2018 at 20:25

Un individ fara orizont politic, il da afara din partid pe un astfel de primar ?!? Ce s-ar mai fi falit acum alaturi de americani daca ar fi cugetat macar un pic la ce a facut. Dar cum tradatorilor nu le plac tradatorii – vezi cum l-a tradat si el pe Johny -ar fi posibil si timpul , sa fie si el tradat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...