Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| O ”CEATĂ de PRIMARI” din Apuseni a protestat la Ministerul Transporturilor, revoltați de miile de gropi de pe drumurile naționale din Țara Moților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O ”CEATĂ de PRIMARI” din Apuseni a protestat la Ministerul Transporturilor, revoltați de miile de gropi de pe drumurile naționale din Țara Moților.

Revoltați de starea drumurilor care străbat Țara Moților, mai mulți primari au luat drumul capitalei și au protestat în fața Ministerului Transporturilor. Edilii au dus cu ei o căsuță de lemn, simbol al pensiunilor din Apuseni, iar deputatul Corneliu Olar a avut la el nelipsitul tulnic, de asemenea un simbol al acestor zone.

„Azi am participat alături de deputatul Corneliu Olar și mai mulți primari la un protest, în fața Ministerului Trasporturilor, revoltați de starea drumurilor naționale din Apuseni. Până nu avem o guvernare de oameni patrioți și competenți vom continua să dăm prin gropi și cu mașinile, și cu țara”, au spus cei prezenți la protest.

Ţara Moților e una dintre cele mai frumoase zone din România. Dar riscă să rămână fără turiști din cauza șoselelor proaste. Trei drumuri naționale străbat Țara Moților și toate sunt pline de gropi. Ultimele investiții serioase au fost făcute acum 15 ani.

Munții Apuseni sunt numiți și Elveția Transilvaniei. Acolo sunt numeroase peșteri și fenomene carstice, iar zeci de mii de turiști merg să le viziteze. Aceștia vin o dată, dar nu se mai întorc. Pentru că îi sperie drumurile proaste, cu gropi adânci.

Deși străbat, la înălțime, Munții Apuseni, multe porțiuni de șosea nu au parapete de protecție și rămân închise toată iarna pentru că sunt prea periculoase.

Ultima investiție majoră pe Drumul Național 75 a fost realizată în urmă cu aproape 15 ani, iar până când administratorii drumurilor vor găsi surse de finanțare, Țara Moților își așteaptă turiștii cu aceleași trasee pitorești, dar pline de gropi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea