Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Nuntă spectaculară în stil roman la Alba Iulia! Legionarul și-a respectat promisiunea făcută la Roma!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turiiștii și localnicii prezenți sâmbătă 25 aprilie în Cetatea Alba Carolina au rămas plăcut impresionați de ritualul de nuntă în stil roman la care au luat parte.

În aprilie 2014, povestea de dragoste dintre doi tineri albaiulieni, Ioan Oprea și Octavia Maria Toader, emoționa mii de persoane.

nunta in stil roman la Alba Iulia (66)

Atunci Ionuț, alias Edeon Dasius din Legiunea a XIII-a Gemina, în timp ce participa, alături de colegii săi soldați, daci, gladiatori la un mare festival roman organizat la Roma, o surprindea pe Octavia cu o cerere în căsătorie, sub privirile a sute de persoane, „în cel mai sacru loc al orașului, colina Capitolină”.

Astăzi, un an mai târziu, povestea lor de dragoste a culminat cu ceremonia de cununie și petrecerea de nuntă. Și nu oricum, ci în aceiași mod inedit și fastuos în care cei doi s-au cunoscut și au decis mai apoi să își unească destinele – în stil tradițional roman.

CITEȘTE ȘI: FOTO| Drumul de la Apulum la Roma, “pavat” cu dragoste pentru o tânără albaiuliancă. Iubitul ei, legionar roman, a cerut-o de soţie în faţa a sute de oameni, pe colina Capitolină

El, îmbrăcat în armură de legionar, înconjurat și susținut de ceilalți colegi din Garda Romană de la Alba Iulia: centurion, vexilifer, signifer, tribun, opt legionari si mai mulți soldați îmbrăcați doar in tunică.

Ea, îmbrăcată într-o suberbă rochie de gală, bineînțeles tot cu design roman.

Nasii, de asemenea imbracați in haine civile romane. El cu o tunică și o togă, iar ea cu o rochie, model roman autentic. Chiar și fiul nașilor de doar doi ani purta o tunică și togă.

nunta in stil roman la Alba Iulia (3)

Ceremonia a început în jurul orelor 17.00, când în fața Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia și-au făcut apariția mirele însoțit de naș și membrii Legiunii a XIII-a Gemina. Spre bucuria turiștilor, au așteptat circa 20 de minute sosirea miresei și a nașei.

Odată reunită echipa, alaiul roman a pornit în marș de paradă până pe esplanada din fața Porții a III-a a Cetății și a Obeliscului, unde primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a oficiat ceremonia de cununie civilă.

Edilul a spus că statul român protejează familia, după care au urmat sărutul proaspeților căsătoriți și aplauzele.

nunta in stil roman la Alba Iulia (119)

Nuntașii au pornit apoi înspre sala unde sărbătoarea a continuat cu o petrcere cu tematică romană, inclusiv meniu, tort și muzică.

Casă de piatră romană!

B.P.

[nggallery id=385]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea