FOTO: Ninge pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă ajunge la 3 centimetri, iar drumarii au intervenit

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în Munţii Făgăraş a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară deja trei centimetri. Drumarii au intervenit pe Transfăgărăşan şi au împrăştiat material antiderapant.

ELIT

Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat, sâmbătă, că a nins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri.

Citește și: Cum va fi VREMEA în acest weekend: Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică. Tendința ultimelor zile din septembrie

Citește și: METEO: Cum va fi vremea până la sfârșitul anului. Ce temperaturi vom avea și cum vor fi precipitațiile în intervalul octombrie – decembrie

Stratul de zăpadă a ajuns la trei centimetri. „A nins mai tare spre dimineaţă, la altitudini de peste 1.800 de metri. (…) În septembrie, şi în anii trecuţi, ningea noaptea dar ziua se topea. Nici zăpada asta nu va ţine. E pământul cald. Ne aşteptăm să ningă şi la noapte, dar mai puţin”, a declarat Sănduloiu.

Mihail David - 2020

Potrivit acestuia, drumarii au intervenit pe Transfăgărăşan.

„Au intervenit şi cu plugurile, dar au dat şi cu sare. E vreme rea. Turişti nu prea mai sunt, au dat bir cu fugiţii din cauza timpului urât”, a spus directorul Salvamont Argeş.

Potrivit acestuia, în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a înregistrat prima ninsoare de anul acesta în Munţii Făgăraş.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...