Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Nichita Stănescu, omagiat de elevi și cadre didactice de la cele două colegii cugirene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir s-a desfășurat miercuri, în avans, o activitate cultural – educativă intitulată ,,Omagiu lui Nichita Stănescu”, eveniment coordonat de profesorii Diana Roșu, Liliana Jianu, Olga Simionescu, bibliotecara Alina Cărpinișan și  Tatiana Ungurianu –  prof. documentarist la Colegiul Național,,David Prodan” Cugir.

În cadrul programului la care au luat parte elevi de la ambele colegii, s-a prezentat viața și activitatea creatoare a lui Nichita Stănescu – prezentare power – point, un recital din creația stănesciană – elevii: Adrian Dache, care a recitat poezii aparținând poetului,( dar a citit și versuri din creația personală), Mihai Goța(cl. a XI-a A), Andrei Mihălțan și Ionuț Muntean(cl. a XI-a B). Programul a continuat cu o activitate puzzle, în cadrul căreia elevii au avut de reconstituit poezii ale lui Nichita Stănescu cu versuri disparate.

Totul s-a derulat pe un fond muzical, pe versurile poetului aniversat. În prezența directorului colegiului, prof. Ionuț Iancu, elevii au primit din partea organizatorilor diplome de participare. Nichita Stănescu s-a născut pe 30 martie 1933, în Ploiești, jud. Prahova și a decedat pe 13 decembrie 1983, la București. A fost laureat al Premiului Herder și nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură(1980).

(C.P.)

[nggallery id=3672]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea