Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Nepot pentru o zi”. Prichindeii Rotakids Alba Iulia au gătit, împreună cu chef Toma, pentru vârstnicii de la Așezământul ”Sfântul Andrei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Aşezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Andrei” din Alba Iulia a avut loc, sâmbătă, o interesantă şi utilă acţiune educativă şi de caritate ce a adus un strop de bucurie în sufletele celor 40 de persoane, de bunici, ce îşi petrec  aici anii înţelepciunii şi ai deplinei maturităţi, sub îngrijirea unui personal calificat şi a preotului Mihai Ţârău, devotat trup şi suflet perceptului biblic după care „credinţa fără fapte moartă este”.

Un număr de 29 de copii, ce fac parte din Asociaţia Rotakids Alba Iulia, au participat, sub îndrumarea Chef Toma, la pregătirea unei mese de prânz şi servirea ei, fie în sala de mese, fie în camerele de odihnă, pentru cei care nu se pot deplasa. A fost o acţiune de voluntariat, la care copiii, cu vârste până la 10 ani, au învăţat atât tainele bucătăriei, cât mai  ales ale solidarităţii umane, ale omeniei şi ale respectului, ale implicării în viaţa comunităţii.

Acţiunea a debutat cu intonarea Imnului micilor rotarieni. Copiii au servit apoi masa de prânz bunicilor din cadrul aşezământului, au gustat şi ei din preparatele pe care le-au pregătit şi au prezentat scurte momente artistice cu gingăşie şi încântarea specifie vârstei. Voluntariatul lor este sau ar trebui să fie unui molipsitor, căci dincolo de muncă patriotică, se ascunde de fapt o şcoală, o lecţie de viaţă, ce trebuie desprinsă din fragedă pruncie pentru că dragostea şi grija faţă de semeni este o valoare supremă a unei societăţi sănătoase, curate şi civilizate. (G.C.)

[nggallery id=5354]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea