FOTO: „Nepot pentru o zi”. Prichindeii Rotakids Alba Iulia au gătit, împreună cu chef Toma, pentru vârstnicii de la Așezământul ”Sfântul Andrei”

La Aşezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Andrei” din Alba Iulia a avut loc, sâmbătă, o interesantă şi utilă acţiune educativă şi de caritate ce a adus un strop de bucurie în sufletele celor 40 de persoane, de bunici, ce îşi petrec  aici anii înţelepciunii şi ai deplinei maturităţi, sub îngrijirea unui personal calificat şi a preotului Mihai Ţârău, devotat trup şi suflet perceptului biblic după care „credinţa fără fapte moartă este”.

Un număr de 29 de copii, ce fac parte din Asociaţia Rotakids Alba Iulia, au participat, sub îndrumarea Chef Toma, la pregătirea unei mese de prânz şi servirea ei, fie în sala de mese, fie în camerele de odihnă, pentru cei care nu se pot deplasa. A fost o acţiune de voluntariat, la care copiii, cu vârste până la 10 ani, au învăţat atât tainele bucătăriei, cât mai  ales ale solidarităţii umane, ale omeniei şi ale respectului, ale implicării în viaţa comunităţii.

Acţiunea a debutat cu intonarea Imnului micilor rotarieni. Copiii au servit apoi masa de prânz bunicilor din cadrul aşezământului, au gustat şi ei din preparatele pe care le-au pregătit şi au prezentat scurte momente artistice cu gingăşie şi încântarea specifie vârstei. Voluntariatul lor este sau ar trebui să fie unui molipsitor, căci dincolo de muncă patriotică, se ascunde de fapt o şcoală, o lecţie de viaţă, ce trebuie desprinsă din fragedă pruncie pentru că dragostea şi grija faţă de semeni este o valoare supremă a unei societăţi sănătoase, curate şi civilizate. (G.C.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...