Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu tot cu locatari, făcută celebră pe o pagină cu fotografii istorice de pe Glob, urmărită de sute de mii de oameni

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu tot cu locatari, făcută celebră pe o pagină cu fotografii istorice de pe Glob, urmărită de sute de mii de oameni

Unul dintre cele mai reprezentative momente din memoria colectivă a municipiului Alba Iulia, anume mutarea blocului A2, cu 80 de apartamente cu locatarii încă înăuntru, în anul 1987, a fost subiectul unei postări pe o pagină dedicată fotografiilor istorice, care este în prezent urmărită de aproape 600.000 de oameni din țară și de pe Glob.

Fotografia a fost întâmpinată cu reacții și comentarii pozitive de către pasionații de imagini istorice aflați pe pagină, impresionați de realizarea ingineriei românești de la acea vreme.

Doar familiile de la parterul clădirii au fost nevoite să-şi părăsească pentru un timp locuinţele, restul au privit din balcoane mutarea construcţiei cu o înălţime de 17 metri şi lăţimea de 12 metri, care a fost despărţită în două clădiri independente. Fiecare corp al construcţiei a fost susţinut de un cadru purtător, o platformă de beton, care a fost ridicată cu ajutorul unor prese.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone

Platforma era aşezată pe roţi şi se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric. Autorul invenţiei, ing. Iordachescu, nu s-a temut nici un moment de vreun accident, chiar dacă blocul era conectat la reţelele de apă, gaz, canalizare şi electricitate, pentru că nimeni nu s-a abătut de la regulile stabilite de el. În 27 mai 1987, la ora 8.35, a început translarea.

Historical Images este o pagină pe care se publică frecvent fotografii din diferite momente cheie ale istoriei societății noastre, din diferite spații geografice. În prezent, se bucură de 689.316 de persoane care urmăresc constant postările care sunt distribuite de către administratori.

Translarea, sau mutarea blocului A 2 de pe Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia, este privită drept una dintre realizările excepționale ale ingineriei românești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea