Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Municipiul Aiud are în mod oficial un Club Rotary

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri la Aiud a avut loc festivitatea de cartare, recunoașterea oficială, a celui mai nou Club Rotary din Țară.

Înființat în urmă cu câteva luni Clubul Rotary Aiud este cel de al 112-lea club din România, mai precis din districtul 2241 România – Republica Moldova și al 83373-lea club de acest fel din lume. Ceremonia a avut loc în sala IC Brătianu din Primăria Municipiului Aiud în prezența unor numeroase delegații ale cluburilor similare din țară și a guvernatorului districtului 2241 domnul Liviu Marian Mocan.

Cu această ocazie, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea districtului 2241 al Cluburilor Rotary au prezentat intențiile și direcțiile de acțiune ale cluburilor pe care le coordonează și, în prezența unui numeros public, celor 28 de membrii, le-au fost înmânate însemnele de recunoaștere a apartenenței la această asociație.

Considerate de mulți ca fiind cluburile din a căror componență fac parte oameni de afaceri potenți, cei care pot susține acțiunile cluburilor, cei mai cu dare de mână și care sunt oameni cu suflet caritabil, rețeaua cluburilor rotaryene este răspândită în peste 200 de țări și arii geografice având peste 1.2 milioane de membrii.

Cel mai proaspăt club de acest fel din România, cel de la Aiud are drept membrii fondatori, oameni de afaceri și oameni care pot intervenii într-un mod sau altul în organizarea unor acțiuni caritabile dedicate în special domeniului social-cultural și nu numai.

Președintele Club Rotary Aiud este actualul primar, ing. Mihai Horațiu Josan, iar secretar Alin Florea șeful  biroului relații publice din cadrul Primăriei Municipiului Aiud.

Potrivit principiilor rotaryenilor, președintele își păstrează funcția timp de un an și are responsabilitatea coordonării clubului.

„Odată cu înființarea Clubului Rotary, Aiudul s-a integrat în cea mai extinsă organizație nonguvernamentală din lume asumându-și încurajarea și promovarea serviciului în folosul comunității, precum și susținerea dezvoltării, cunoașterii, a menținerii standardelor etice înalte în afaceri și profesii și a recunoașterii demnității tuturor ocupațiilor membrilor și utilității acestora în deservirea societății” a declarat în cadrul manifestărilor întâiul președinte al Club Rotary Aiud, ing. Mihai Horațiu Josan, primarul Municipiului Aiud.

Autor: Dorel Lazăr

[nggallery id=434]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea