Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Moții din zona Zlatnei au ieșit în stradă revoltați de pagubele tot mai mari provocate de mistreți și lupi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 100 de persoane care locuiesc în localitățile aparținătoare de Primăria Zlatna s-au adunat vineri, începând cu ora 13.00, în centrul orașului  pentru a atrage atenția autorităților cu privire la pagubele tot mai importante provocate de mistreți și lupi.

protest Zlatna pagube mistreti si lupi6

Manifestația vine după sesizări repetate transmise primăriei, Prefecturii Alba, Asociației Județene pentru Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Alba, Consiliului Județean Alba, parlamentarilor, care însă au rămas toate fără niciun răspuns.

Doi dintre principalii organizatori ai protestului de astăzi, Petru Valacec si Nicolae Tomuș, au declarat pentru ziarul “Unirea” că deși anterior politicieni și persoane cu funcții importante le-au promis sprijin, în vederea rezolvării problemei cu care se confruntă sutele de agricultori și crescători de ovine din zonă, aceștia nu s-au ținut de cuvânt.

La miting au participat primarul Zlatnei, Silviu Ponoran, un angajat al biroului parlamentar Dan Simedru și un reprezentant al societății care are în concesiune fondul de vânătoare din zonă.

 

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO| Mistreții ”terorizează” proprietarii de terenuri agricole din zona Zlatna. Vineri, miting de protest

Dacă primarul le-a spus protestatarilor că îi sprijină, arătându-le documentele cu sesizările oficiale făcute către instituțiile abilitate, respectiv Prefectura Alba, AJVPS, trimisul deputatului Simedru a promis să îi relateze detaliat șefului său tot ce s-a întâmplat la protest.

“Toți politicienii cu care am vorbit despre problema noastră au spus că o să ne ajute, că o să ne contacteze. Dar nu ne-a mai căutat nimeni. Pentru că nu le pasă de noi. Am trimis hârtii peste tot unde am știut și nu am primit până acum niciun răspuns. Nu am auzit nicio propunere serioasă pentru rezolvarea situației.

Noi suntem revoltați și cerem să se facă ceva cu porcii mistreți și lupii care ne distrug efectiv culturile. În medie, peste 60 la sută din pășunile și fânațele din zona noastră sunt distruse de animalele sălbatice.

Dezastrul ăsta a apărut în primăvara trecută. Au mai fost și înainte pagube, 5 arii la un hectar, dar de un an este dezastru. Porcii scot cartofii, manăncă și distrug culturile de lângă casă, iar lupii fac ravagii în turmele de oi.

Reprezentantul asociației care administrează fondul cinegetic zice că evaluează la 400 numărul de porci mistreți. Noi spunem, după evaluările noastre, că sunt 4000.

Nu ne vom opri până ce nu vom găsi o soluție”, a declarat Petru Valacec pentru ziarul Unirea.

Foto: Fleser Horea

[nggallery id=341]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea