Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, ”în dezbatere” pe rețeaua de socializare. Un cetățean spune că-i amintește de un vechi grup statuar dinainte de Revoluție: ”Tata, mama și copilul gârbăviți de foame”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Construirea Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia dă prilej de discuții și chiar ironii, pe rețeaua de socializare. Un cetățean a scris că-i amintește de ”Statuita Foamei”, sau ”Tata, mama și copilul gârboviți de foame” – cum era cunoscut grupul statuar amplasat, înainte de Revoluție, la intersecția din fața Cinematografului Dacia.

”Vă aduceți aminte??? „STATUIA FOAMEI” Au dat-o jos și acum o fac mai mare cu multe milioane de euro! (…) Erau câteva cruci cocârjate care au ajuns să simbolizeze pentru albaiulieni capul plecat și trupul sleit de foame.La vremuri noi foamea a trecut dar capul a rămas plecat” – a scris acesta pe Facebook.

Spre deosebire de vremurile de tristă amintire, când oamenii nu puteau să-și exprime părerea decât în șoaptă și în grup restrâns, acum internauții nu se mai feresc să critice pe față construcția noului monument, atât din cauza costului foarte mare, cât și din cauza aspectului. Cei mai mulți spun că seamănă mai degrabă cu sigla cunoscutei rețele de socializare și întreabă de ce nu au fost supuse proiectele unei dezbatei publice, astfel încât să aleagă albaiulienii cea mai bună variantă.

Reamintim că ministrul Culturii, George Ivaşcu, a semnat, săptămâna trecută, cu sculptorul Mihai Buculei contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Pentru construirea acestiua, artistul primește de la Guvernul României suma de 10.209.700 de lei.

Monumentul va avea o înălţime de 22 de metri şi o greutate de 1.350 de tone. El va fi finalizat și amplasat, în Parcul Unirii din Alba Iulia, până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivităţile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 decembrie 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea