Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Modernizarea străzilor din Cugir avansează în ritm alert: Stadiul lucrărilor și recomandări pentru locuitorii străzilor aflate în lucru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modernizarea străzilor din Cugir avansează în ritm alert: Stadiul lucrărilor și recomandări pentru locuitorii străzilor aflate în lucru

Conducerea Primăriei Cugir verifică constant modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale. Zilele acestea, Primarul Adrian Teban, împreună cu Administratorul Public, Marius Jibotean s-au deplasat în teren, pe străzile cu lucrări în derulare din Cindeni, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.

În atenția edilului s-au aflat străzile cuprinse în proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi, din care 21 aflate zona Cindeni.

Până în prezent, două străzi sunt aproape finalizate- M Kogălniceanu și Lacului, iar alte 10 străzi sunt în plin proces de modernizare- Dorului, Traian, Gh. Lazăr, Crângului, Livezii, Nuferilor, Fagului, Crinului, Biruinţei, Cooperatorilor, Libertăţii.

În perioada următoare vor demara lucrările și pe: Pârâului, Carpaţi, Horea, Munteniei, Ştrandului, Decebal, Mărăşeşti, I. Slavici din Cindeni, precum, și pe stăzile G. Coşbuc și Ghe. Asachi.

Conform proiectului, la nivelul fiecărei străzi se realizează:

-canalizația tehnică,
-canalizarea pluvială,
-rețele de alimentare cu apă (unde este cazul);
-modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.

În cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu locuitorii străzilor aflate în lucru, Primarul Adrian Teban le-a recomandat din nou să își remedieze toate problemele legate de utilități. „Încă de anul trecut, din luna ianuarie, am solicitat public, dar și prin adrese scrise, ca cetățenii care locuiesc pe străzile cuprinse în proiectele noastre cu finanțare europeană să ia toate măsurile pentru remedierea, înlocuirea sau racordarea la rețelele de apă, canal, canalizație, curent, gaz. E important să se știe că după finalizarea lucrărilor de modernizare, nu se vor admite intervenții la nivelul străzilor pentru o perioadă de cel puțin 5 ani.”

Se impune să precizăm că pe perioada executării lucrărilor, Consiliul Local al Oraşului Cugir, având la bază avizul Poliției Orașului Cugir, a aprobat instituirea temporară a restricțiilor de circulație rutieră pe străzile din Cindeni aflate în lucru. Restricțiile vor fi valabile până în data de 31.12.2023, conform stradiului proiectului “Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții în zona urbană arondată Școlii Singidava”, în baza căruia sunt executate lucrările de modernizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea