FOTO: Mobilizare pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Lucrările au avansat într-un ritm satisfăcător pe segmentul Aiud (sud) și Alba Iulia (nord)
Săptămâna trecută Aociația Pro Infrastructura a făcut publică o filmare aeriană realizată pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între localitățile Aiud (sud) și Alba Iulia (nord), constructor Aktor.
Atât numărul mare de basculante (aproape 100) care transportă material pentru terasamente, cât și forfota din unele puncte de pe șantier sunt îmbucurătoare, arătând o creștere a mobilizării constructorului.
Se dorește ca această mobilizare să crească în continuare, concretizându-se în punctele mai puțin avansate ale lotului, cum ar fi podul peste Mureș de la limita cu lotul 3, structura peste calea ferată din apropierea nodului rutier Teiuș, precum și zonele unde terasamentele sunt în stare incipientă.
Chiar dacă lucrarile au avansat într-un ritm satisfăcător față de ultima filmare, trebuie amintit că problemele birocratice sunt rezolvate în mare parte pe acest lot de autostradă, ultima autorizație de construire fiind eliberată acum aproximativ 15 luni. Execuția întregului tronson are o durată de 18 luni conform contractului. Așadar, este evident faptul că antreprenorul (Aktor) nu are nici cea mai mică șansă de a finaliza lucrările în 3 luni, respectând astfel termenele contractuale.
Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura: „În acest sens, facem un apel către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România să sancționeze constructorii pentru nerespectarea termenelor și obligațiilor contractuale DOAR acolo unde aspectele birocratice (avize, autorizații) au fost soluționate!”
În urmă cu două săptămâni, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc certa cu multă energie constructorii de pe loturile 2 și 3 ale autostrăzii Lugoj-Deva, acestea fiind blocate de hățișurile birocratice. Potrivit asociației este oportun ca ministrul și șeful CNAIR să certe antreprenorii doar acolo unde șantierele sunt deblocate de autorități. A critica public constructorii pentru lipsa de activitate pe secțiunile fără autorizație de construire, forțându-i practic să lucreze fără autorizație, este ilegal.
[nggallery id=4409]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 19 ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba