Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Mobilizare pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Lucrările au avansat într-un ritm satisfăcător pe segmentul Aiud (sud) și Alba Iulia (nord)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută Aociația Pro Infrastructura a făcut publică o filmare aeriană realizată pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între localitățile Aiud (sud) și Alba Iulia (nord), constructor Aktor.

Atât numărul mare de basculante (aproape 100) care transportă material pentru terasamente, cât și forfota din unele puncte de pe șantier sunt îmbucurătoare, arătând o creștere a mobilizării constructorului.

Se dorește ca această mobilizare să crească în continuare, concretizându-se în punctele mai puțin avansate ale lotului, cum ar fi podul peste Mureș de la limita cu lotul 3, structura peste calea ferată din apropierea nodului rutier Teiuș, precum și zonele unde terasamentele sunt în stare incipientă.

Chiar dacă lucrarile au avansat într-un ritm satisfăcător față de ultima filmare, trebuie amintit că problemele birocratice sunt rezolvate în mare parte pe acest lot de autostradă, ultima autorizație de construire fiind eliberată acum aproximativ 15 luni. Execuția întregului tronson are o durată de 18 luni conform contractului. Așadar, este evident faptul că antreprenorul (Aktor) nu are nici cea mai mică șansă de a finaliza lucrările în 3 luni, respectând astfel termenele contractuale.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura: „În acest sens, facem un apel către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor România să sancționeze constructorii pentru nerespectarea termenelor și obligațiilor contractuale DOAR acolo unde aspectele birocratice (avize, autorizații) au fost soluționate!”

În urmă cu două săptămâni, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc certa cu multă energie constructorii de pe loturile 2 și 3 ale autostrăzii Lugoj-Deva, acestea fiind blocate de hățișurile birocratice. Potrivit asociației este oportun ca ministrul și șeful CNAIR să certe antreprenorii doar acolo unde șantierele sunt deblocate de autorități. A critica public constructorii pentru lipsa de activitate pe secțiunile fără autorizație de construire, forțându-i practic să lucreze fără autorizație, este ilegal.

[nggallery id=4409]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea