Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: „Mişcarea Populară” şi-a lansat sâmbătă filiala din Alba… fără membri! Vezi ce au declarat liderii fundaţiei de la Bucureşti

Publicat

în

Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara02Fundaţia „Mişcarea Populară” a lansat astăzi, 15 iunie, la Alba Iulia, filiala judeţeană din Alba însă fără ca membrii echipei de conducere, să fie făcuţi publici, cel puţin deocamdată. Prezenţi la conferinţa de presă, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei „Mişcarea Populară” şi consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu au precizat că aceasta ar avea  52 de membri, „doar câţiva dintre ei foşti membri de partid”, şi că nu au discuţii cu niciun parlamentar din judeţul Alba pentru proiectul Fundaţia „Mişcarea Populară”. Deşi nu a fost prezent la conferinţă niciunul dintre cei 52 de membri, reprezentanţii fundaţiei susţin că aceştia „sunt oameni de calitate, îngrijoraţi de soarta judeţului” şi că vor constitui un nucleu, care „să spargă liniştea ce rezultă din înţelegerile transpartinice între oamenii politici locali”. Membrii conducerii  filialei la nivel judeţean  ar urma să fie anunţaţi public, în următoarele 7-10 zile, conform procedurii fundaţiei.

Aproximativ o oră, în cadrul conferinţei de presă de la Alba Iulia, reprezentanţii Fundaţiei „Mişcarea Populară”, pe lângă anunţarea lansării filialei Alba, au vorbit despre scopul, respectiv  obiectivele viitorului partid dar şi despre implicarea preşedintelui Traian Băsescu în „Mişcarea Populară. Au mai participat de asemenea la conferinţa de lansare a filialei judeţene din Alba, membrii fondatori Daniel Funeriu, consilier prezidenţial, fost ministru al Educaţiei, Cristian Hriţiuc consilier prezidenţial, specialist marketing politic şi Georgeta Condur, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi.

Preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a declarat că a avut astăzi o Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara05întâlnire cu grupul de iniţiativă din judeţul Alba şi că au purtat discuţii referitoare atât la marile probleme ale României cât şi la cele ale judeţului Alba.   „Avem 52 de membri în Fundaţia Mişcarea Populară din judeţul Alba, este o filială mai mică, dar am avut o discuţie extrem de interesantă cu cei care vor constitui grupul de iniţiativă. Am discutat despre marile probleme pe termen scurt ale României, am discutat despre proiectul nostru, am discutat despre problemele specifice judeţului Alba. Din discuţiile noastre rezultă că există o îngrijorare majoră  în rândul membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară, pentru că în opinia noastră proiectele de modificare a Constituţiei şi de regionalizare vor duce la divizarea României. Vom acţiona în acest sens.  Membrii fundaţiei „Mişcarea Populară” îşi vor face public cunoscute punctele de vedere şi vor face tot ce pot pentru a împiedica implementarea acestor proiecte care nu sunt deloc în interesul României”.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, acesta a ţinut să precizeze că sunt judeţe în care au şi 350 de membri, şi că numărul mic al membrilor din Alba sunt un rezultat al blaturilor dintre partidele politice . „Cei 52 de membri sunt oameni de foarte bună calitate, îngrijoraţi de soarta judeţului, de soarta oraşului reşedinţă de judeţ. Avem şi persoane din Sebeş şi din localităţi mai mici şi cred că vor constitui un nucleu care să spargă puţin liniştea aceasta care vine mai degrabă dinspre noaptea democraţiei decât dinspre o perioadă de prosperitate pe care să o aibă judeţul sau oraşul”, a spus Preda.

Referitor la faptul că aceştia nu au făcut încă public cine sunt membrii echipei de conducere ai filialei Alba, liderul Marian Preda a declarat:” Componenţa grupului de coordonare a filialei Alba va fi anunţată în următoarele 7-10 zile. Practic, vor trece la organizarea filialei şi la întâlniri cu toţi ceilalţi membri care se vor organiza pe grupuri de lucru şi vor începe să lucreze la proiectele fundaţiei în cadrul judeţului. Este procedura noastră pe care am  anunţat-o şi pe site şi pe care am respectat-o în toate filialele. Facem selecţie de CV-uri, discutăm cu cei pe care îi avem pe lista scurtă, şi numai după ce le vedem punctele de vedere, propunerile pe care le au pentru filială, dintre ei alegem un coordonator al grupului de coordonare”. Totodată, acesta a precizat că nu au discuţii cu niciun parlamentar din judeţul Alba pentru proiectul fundaţia Mişcarea Populară.

Preda a mai spus că în acelaşi timp vor continua strângerea de semnături pentru înfiinţarea partidului „Mişcarea Populară” şi că din cei peste 6500 de membri, doar 15% au mai făcut politică, cei mai mulţi dintre ei fiind simpli membri de partid, fără responsabilităţi majore.

Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara04Întrebaţi dacă au discutat cu preşedintele României, Traian Băsescu, despre ce ar însemna implicarea dânsului în proiect, Cristian Diaconescu a declarat: „Am spus de la bun început că preşedintele a avut o serie de proiecte pe care noi le împărtăşim, care reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte modernizarea României şi aşezarea pe bază de legalitate a proceselor în societatea românească. El doreşte să îşi continue activitatea în fundaţia noastră după ce îi va înceta mandatul de preşedinte, iar din punctul nostru de vedere ar reprezenta un foarte, foarte bun demers, a precizat consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.

Obiectivele viitorului partid pe termen scurt şi lung

Referitor la obiectivele şi scopul viitoarei formaţiuni politice, reprezentanţii fundaţiei „Mişcarea Populară” au ţinut să precizeze că, pe termen lung, acestea vizează înlocuirea celei mai mari părţi din clasa politică din România cu „profesionişti, cu oameni de calitate, care să aducă competenţă în spaţiul public, oameni dornici de a face ceva pentru comunităţile lor, pentru societate, şi nu tot pentru ei”.

Printre demersurile pe termen scurt,  liderii mişcării au declarat că sunt şi obiectivele preşedintelui  şi obiectivele cetăţenilor, a celor 8 milioane de oameni care au votat la referendumul din 2009, respectiv introducerea parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Practic, pe termen scurt, credem că dacă vom putea să suţinem referendumul preşedintelui şi să atingem acest obiectiv ca în Constituţie să fie trecut un număr maxim de 300 de parlamentari şi parlament  unicameral, este un prim obiectiv de succes al Fundaţiei Mişcarea Populară”, a completat  consilierul prezidenţial Cristian Hriţiuc.

Preda a ţinut să precizeze că partidul este un mijloc, în niciun caz un scop: „Partidele vechi au fost scopuri pentru oamenii care au vrut să le ocupe efectiv şi să le transforme în surse de avantaje pentru ei. Pentru noi este un mijloc prin care să transformăm România într-o ţară cu adevărat europeană, prosperă, din care să nu mai plece tinerii, pentru că nu-şi găsesc locul aici, în care mai degrabă să se întoarcă cei mai mulţi dintre cei 2 milioane şi jumătate de români care sunt acum în străinătate. Deci, partidul, fundaţia prin care construim partidul, toate sunt mijloace prin care vrem să schimbăm România, să avem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă”.

De asemenea, au mai spus că în privinţa alegerilor de anul viitor,  este foarte important să testeze forţele aderenţilor şi că  „grupul care va conduce partidul Mişcarea Populară va stabili nişte ţinte mai exacte petru alegeri”.

Întrebaţi dacă iau în calcul ca viitorul partid să participe singur în alegeri, sau dacă văd şi alţi parteneri de pe eşicherul politic din România, aceştia au declarat că orice discuţie se va face în momentul în care partidul este constituit. Diaconescu a adăugat că, deocamdată, important este ca acesta să-şi găsească o identitate proprie, până se gândesc alianţe, sau eventual compromisuri de natură politică, faţă de care au foarte mari rezerve, pentru că nu vor  ca acest partid să semene cu cele de până acum.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

Publicat

în

PSD vine cu noi măsuri de sprijin pentru ca Ordonanța stopării scumpirilor la energie să fie aprobată în prima ședință de Guvern

PSD cere adoptarea cât mai urgentă a noii Ordonanțe care să stopeze creșterile facturilor la energie și gaze și consideră că forma pusă astăzi în transparență publică de Ministrul Energiei trebuie completată pentru a fi coerentă și eficientă.

În acest sens, experții PSD au elaborat o listă cu observații pe care o vor transmite rapid inițiatorului pentru a avea garanții suplimentare că reglementările pot să protejeze românii de orice potențial risc cu privire la facturile primite până la 31 martie 2022.

Concret, PSD susține că este obligatorie identificarea unui mecanism care să permită și compensarea facturilor emise de furnizori către consumatorii casnici, școli, spitale, IMM-uri, instituții de stat, etc. pentru perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult, este obligatoriu ca ordonanța să prevadă și sancțiuni severe pentru furnizorii care nu respectă legea și au o conduită comercială înșelătoare.

Împreună cu celelalte corecții ce privesc lipsa corelării unitară a valorilor prevăzute în textul ordonanței, toate observațiile făcute de echipa PSD au un singur scop: factura lunii ianuarie să fie semnificativ mai mică decât cea a lunilor noiembrie și decembrie 2021 și să aibă un impact asupra unui număr mult mai mare de consumatori casnici.

În paralel, PSD a constituit și un grup de lucru pentru elaborarea documentelor tehnice necesare adoptării unui calendar de reglementare a pieței energiei și gazelor din 1 aprilie.

Credem că recunoașterea eșecului liberalizării impuse de guvernele de dreapta în 2020 și 2021 și revenirea, pe o perioadă tranzitorie, la o piață reglementată este cea mai bună soluție de a trece țara de efectele dramatice ale actualei crize energetice.

Biroul de presă al PSD

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL Alba: Platformă online pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală

Publicat

în

Scopul acestei secțiuni nou create pe pagina web a PNL Alba este de a oferi informații la zi despre oportunitățile de finanțare disponibile, tuturor organizațiilor care doresc să-și dezvolte activitatea în județul Alba și nu numai, prin generarea și implementarea unor proiecte de investiții, afaceri, sociale sau culturale. Informațiile prezentate sunt grupate în funcție de categoriile de potențiali beneficiari: administrații publice locale, ONG, societăți comerciale și clustere. Dorința editorilor este ca aici să fie regăsite în timp util cele mai importante informații despre programele de finanțare care sunt disponibile la un anumit moment dat.

La nivel guvernamental a fost stabilită ca temă prioritară îmbunătățirea și simplificarea procedurilor care vin în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene, astfel încât să fie asigurate premisele unei utilizări eficiente și eficace a resurselor publice, plecând de la ideea de a asigura o predictibilitate a întregului proces și de a recâștiga încrederea la nivelul solicitanților în procesul de pregătire a proiectelor cu finanțare europeană.

În contextul creșterii gradului de digitalizare este importantă diseminarea unor informații relevante pentru toți membrii PNL, pentru generarea de idei și proiecte pentru dezvoltarea socio-economică a județului Alba. Concret, vă prezentăm acum platforma online creată pe pagina de internet a PNL Alba – secțiunea www.dezvoltare.pnlalba.ro – care cuprinde diverse informații privind sursele de finanțare disponibile și detalii despre anumite proiecte locale de dezvoltare. Această pagină este disponibilă și poate fi accesată, gratuit, de oriunde. Membrilor PNL Alba le vor fi trimise periodic informări, prin e-mail și social-media, despre noutățile publicate aici.

Electrica Furnizare Discount

Materialul este editat electronic și cuprinde sursele de finanțare nerambursabile pentru administrația publică locală, pentru IMM și pentru ONG disponibile în cursul unei luni. Textul aferent include, pentru fiecare apel de proiecte sau oportunitate de finanțare: o scurtă prezentare a apelului respectiv, o descriere sumară a solicitanților eligibili și a valorilor din proiecte, o prezentare sintetică a obiectivelor urmărite prin apelul de proiecte / oportunitatea de finanțare și un link de unde pot fi obținute informații suplimentare. Astfel, acest material are rol de informare a celor doritori de a accesa fonduri despre felul în care își pot valorifica ideea de proiect, unde și cu cine pot lua legătura pentru a se informa asupra condițiilor de finanțare.

Suntem conștienți că baza de date nu este exhaustivă și, de aceea, în cazul în care apar detalii noi și alte programe de finanțare, care nu sunt incluse în această platformă, editorii vor fi recunoscători celor care se vor implica în proiect și vor transmite informații suplimentare, pentru a le putea face disponibile și altor vizitatori ai site-ului.

Acum, oriunde în județul Alba se vede care este ritmul real de dezvoltare sub conducere liberală. Aici se muncește în folosul comunității și tot aici vin românii pentru Sărbătoarea de la 1 Decembrie. Înainte de toate, oamenii de aici sunt mândri de rădăcinile lor, de istoria noastră de milenii, de frumusețea acestor locuri. Iar rolul nostru este să facem în așa fel ca aceste lucruri bune să nu se schimbe niciodată!

Președinte Comisia FEDR,
Simion Crețu – Prim-Vicepreședinte PNL Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț, Deputat PSD: Moții au nevoie de redeschiderea pe timp de iarnă a DN1R, drum care leagă județele Alba de Cluj

DN1R, care leagă Alba de Cluj, pe ruta Albac – Horea – Mătişeşti – Poiana Horea (comuna Beliș) – Huedin este, an de an, închis pe timp de iarnă, pe o porțiune de câțiva kilometri în zona graniței dintre cele două județene. Pentru redeschiderea sa voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, vicepremier Sorin Grindeanu.

Tronsonul este de o importanță capitală, nu doar din punct de vedere turistic, ci și economic, pentru fermierii de bovine din mai multe localități, pe care drumul le traversează, dar și din împrejurimile sale. Din județul Cluj, pe această rută, vin periodic mai multe cisterne, în județul Alba, pentru colectarea laptelui direct de la producători. Închiderea drumului face ca oamenii din mai multe localități din Apuseni să își valorifice mai greu laptele (bun, proaspăt, ecologic și de calitate superioară) produs de vacile pe care le dețin.

Electrica Furnizare Discount

Această situație mi-a fost sesizată de către echipa PSD de la Horea, de către consilierii noștri locali, dar și de către un număr însemnat de cetățeni din Apuseni, nemulțumiți de această situație. Astfel, alături de subprefectul Corneliu Mureșan, am fost prezent miercuri în zona respectivă pentru a vorbi cu fermierii și cu moții care își doresc redeschiderea drumului.

Așadar, în cursul zilei de astăzi voi pregăti un memoriu pe care îl voi înainta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. În cadrul acestui document voi aduce la cunoștința ministrului mesajele și doleanțele oamenilor.

Transursoaia este unul dintre drumurile care oferă cele mai spectaculoase și pitorești imagini din România. Acesta pornește din Albac, urcă la o altitudine de peste 1.300 de metri, iar apoi coboară până în orașul clujean Huedin.

Ruta alternativă pentru a ajunge în județul Cluj este DN 75, însă distanța pentru locuitorii comunei Horea și împrejurimi este mult mai mare. Redeschiderea DN1R înseamnă sprijinirea satului românesc, fermierilor și turismului din Apuseni. Nu lăsăm să moară viața de la țară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare