Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: „Mişcarea Populară” şi-a lansat sâmbătă filiala din Alba… fără membri! Vezi ce au declarat liderii fundaţiei de la Bucureşti

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara02Fundaţia „Mişcarea Populară” a lansat astăzi, 15 iunie, la Alba Iulia, filiala judeţeană din Alba însă fără ca membrii echipei de conducere, să fie făcuţi publici, cel puţin deocamdată. Prezenţi la conferinţa de presă, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei „Mişcarea Populară” şi consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu au precizat că aceasta ar avea  52 de membri, „doar câţiva dintre ei foşti membri de partid”, şi că nu au discuţii cu niciun parlamentar din judeţul Alba pentru proiectul Fundaţia „Mişcarea Populară”. Deşi nu a fost prezent la conferinţă niciunul dintre cei 52 de membri, reprezentanţii fundaţiei susţin că aceştia „sunt oameni de calitate, îngrijoraţi de soarta judeţului” şi că vor constitui un nucleu, care „să spargă liniştea ce rezultă din înţelegerile transpartinice între oamenii politici locali”. Membrii conducerii  filialei la nivel judeţean  ar urma să fie anunţaţi public, în următoarele 7-10 zile, conform procedurii fundaţiei.

Aproximativ o oră, în cadrul conferinţei de presă de la Alba Iulia, reprezentanţii Fundaţiei „Mişcarea Populară”, pe lângă anunţarea lansării filialei Alba, au vorbit despre scopul, respectiv  obiectivele viitorului partid dar şi despre implicarea preşedintelui Traian Băsescu în „Mişcarea Populară. Au mai participat de asemenea la conferinţa de lansare a filialei judeţene din Alba, membrii fondatori Daniel Funeriu, consilier prezidenţial, fost ministru al Educaţiei, Cristian Hriţiuc consilier prezidenţial, specialist marketing politic şi Georgeta Condur, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi.

Preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a declarat că a avut astăzi o Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara05întâlnire cu grupul de iniţiativă din judeţul Alba şi că au purtat discuţii referitoare atât la marile probleme ale României cât şi la cele ale judeţului Alba.   „Avem 52 de membri în Fundaţia Mişcarea Populară din judeţul Alba, este o filială mai mică, dar am avut o discuţie extrem de interesantă cu cei care vor constitui grupul de iniţiativă. Am discutat despre marile probleme pe termen scurt ale României, am discutat despre proiectul nostru, am discutat despre problemele specifice judeţului Alba. Din discuţiile noastre rezultă că există o îngrijorare majoră  în rândul membrilor Fundaţiei Mişcarea Populară, pentru că în opinia noastră proiectele de modificare a Constituţiei şi de regionalizare vor duce la divizarea României. Vom acţiona în acest sens.  Membrii fundaţiei „Mişcarea Populară” îşi vor face public cunoscute punctele de vedere şi vor face tot ce pot pentru a împiedica implementarea acestor proiecte care nu sunt deloc în interesul României”.

Totodată, acesta a ţinut să precizeze că sunt judeţe în care au şi 350 de membri, şi că numărul mic al membrilor din Alba sunt un rezultat al blaturilor dintre partidele politice . „Cei 52 de membri sunt oameni de foarte bună calitate, îngrijoraţi de soarta judeţului, de soarta oraşului reşedinţă de judeţ. Avem şi persoane din Sebeş şi din localităţi mai mici şi cred că vor constitui un nucleu care să spargă puţin liniştea aceasta care vine mai degrabă dinspre noaptea democraţiei decât dinspre o perioadă de prosperitate pe care să o aibă judeţul sau oraşul”, a spus Preda.

Referitor la faptul că aceştia nu au făcut încă public cine sunt membrii echipei de conducere ai filialei Alba, liderul Marian Preda a declarat:” Componenţa grupului de coordonare a filialei Alba va fi anunţată în următoarele 7-10 zile. Practic, vor trece la organizarea filialei şi la întâlniri cu toţi ceilalţi membri care se vor organiza pe grupuri de lucru şi vor începe să lucreze la proiectele fundaţiei în cadrul judeţului. Este procedura noastră pe care am  anunţat-o şi pe site şi pe care am respectat-o în toate filialele. Facem selecţie de CV-uri, discutăm cu cei pe care îi avem pe lista scurtă, şi numai după ce le vedem punctele de vedere, propunerile pe care le au pentru filială, dintre ei alegem un coordonator al grupului de coordonare”. Totodată, acesta a precizat că nu au discuţii cu niciun parlamentar din judeţul Alba pentru proiectul fundaţia Mişcarea Populară.

Preda a mai spus că în acelaşi timp vor continua strângerea de semnături pentru înfiinţarea partidului „Mişcarea Populară” şi că din cei peste 6500 de membri, doar 15% au mai făcut politică, cei mai mulţi dintre ei fiind simpli membri de partid, fără responsabilităţi majore.

Lansare filiala Alba a fundatiei Miscarea Populara04Întrebaţi dacă au discutat cu preşedintele României, Traian Băsescu, despre ce ar însemna implicarea dânsului în proiect, Cristian Diaconescu a declarat: „Am spus de la bun început că preşedintele a avut o serie de proiecte pe care noi le împărtăşim, care reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte modernizarea României şi aşezarea pe bază de legalitate a proceselor în societatea românească. El doreşte să îşi continue activitatea în fundaţia noastră după ce îi va înceta mandatul de preşedinte, iar din punctul nostru de vedere ar reprezenta un foarte, foarte bun demers, a precizat consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.

Obiectivele viitorului partid pe termen scurt şi lung

Referitor la obiectivele şi scopul viitoarei formaţiuni politice, reprezentanţii fundaţiei „Mişcarea Populară” au ţinut să precizeze că, pe termen lung, acestea vizează înlocuirea celei mai mari părţi din clasa politică din România cu „profesionişti, cu oameni de calitate, care să aducă competenţă în spaţiul public, oameni dornici de a face ceva pentru comunităţile lor, pentru societate, şi nu tot pentru ei”.

Printre demersurile pe termen scurt,  liderii mişcării au declarat că sunt şi obiectivele preşedintelui  şi obiectivele cetăţenilor, a celor 8 milioane de oameni care au votat la referendumul din 2009, respectiv introducerea parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Practic, pe termen scurt, credem că dacă vom putea să suţinem referendumul preşedintelui şi să atingem acest obiectiv ca în Constituţie să fie trecut un număr maxim de 300 de parlamentari şi parlament  unicameral, este un prim obiectiv de succes al Fundaţiei Mişcarea Populară”, a completat  consilierul prezidenţial Cristian Hriţiuc.

Preda a ţinut să precizeze că partidul este un mijloc, în niciun caz un scop: „Partidele vechi au fost scopuri pentru oamenii care au vrut să le ocupe efectiv şi să le transforme în surse de avantaje pentru ei. Pentru noi este un mijloc prin care să transformăm România într-o ţară cu adevărat europeană, prosperă, din care să nu mai plece tinerii, pentru că nu-şi găsesc locul aici, în care mai degrabă să se întoarcă cei mai mulţi dintre cei 2 milioane şi jumătate de români care sunt acum în străinătate. Deci, partidul, fundaţia prin care construim partidul, toate sunt mijloace prin care vrem să schimbăm România, să avem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă”.

De asemenea, au mai spus că în privinţa alegerilor de anul viitor,  este foarte important să testeze forţele aderenţilor şi că  „grupul care va conduce partidul Mişcarea Populară va stabili nişte ţinte mai exacte petru alegeri”.

Întrebaţi dacă iau în calcul ca viitorul partid să participe singur în alegeri, sau dacă văd şi alţi parteneri de pe eşicherul politic din România, aceştia au declarat că orice discuţie se va face în momentul în care partidul este constituit. Diaconescu a adăugat că, deocamdată, important este ca acesta să-şi găsească o identitate proprie, până se gândesc alianţe, sau eventual compromisuri de natură politică, faţă de care au foarte mari rezerve, pentru că nu vor  ca acest partid să semene cu cele de până acum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea