Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vizită la Alba Iulia. Discuții cu autoritățile locale referitor la problema deșeurilorr

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

„L-am avut, astăzi, oaspete pe domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Punctul central al discuției a fost despre cea mai arzătoare problemă din ultima perioadă, cea a colectării deșeurilor din Alba Iulia.

Am ajuns la concluzia că cea mai rapidă rezolvare este transportarea cantităților ”istorice”, depozitate pe șoseaua de centură și în cartierul ”Lumea Nouă”, la CMID Galda, astfel încât Polaris să aibă la dispoziție, pentru zilele de weekend și cele în care se generează multe deșeuri, o rezervă pentru depozitare, iar domnul Ministru ne-a asigurat că va face demersurile necesare preluării acestei cantități de către RER Vest.

Totodată l-am informat despre faptul că am depus documentația pentru aprobare, la Agenția de Mediu Alba, a unui depozit de materiale inerte, rezultate din construcții, care va fi gestionat direct de către primărie.

Am discutat si despre faptul că, prin PNRR, vor fi puse la dispoziție fonduri pentru înființarea și modernizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor, fie ele subterane sau supraterane, din interiorul orașelor, astfel încât acestea să fie standarde de mediu europene, iar Alba Iulia va fi printre orașele care vor accesa aceste fonduri.

Îi mulțumesc domnului Ministru pentru buna relație cu Municipiul Alba Iulia”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea