Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Ministrul Costoiu, studenți premiați, oficialități, parteneri și cadre universitare, în deschiderea noului an la UAB

Dragoş Suciu

Publicat

în

deschiderea noului an universitar39Deschiderea noului an universitar la ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc și în acest an, în prezența ministrului delegat pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu, care a precizat că dorește să apropie universitățile de piața muncii, iar anul acesta se vor investi mai mulți bani pentru finanțarea stagiilor de practică.

”Dăm companiei șansa să plătească salariile unor angajați care să investească timp în studenți, care să le arate studenților ce înseamnă un utilaj, un serviciu. Anul acesta vor fi beneficiari pentru 100.000 de studenți care vor primi burse să urmeze un program de practică, la fel angajatorul, la fel universitatea bani pentru profesori. În perioada de practică se construiesc cele mai solide legături, operatorul îl cunoaște, știe care îi sunt capacitățile, iar la finalizarea programului tânărul poate să fie preluat de companie”, a spus Mihnea Costoiu.

Universitatea din Alba Iulia are în acest an cinci Facultăți, fiecare cu multiple specializări. numărul studenților, masteranzilor și doctoranzilor însumează 8% din populația municipiului și aproximativ 1.500 de boboci în noul an.  

”Pornim anul acesta cu o facultate nouă, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești. Are în jur de 800 de studenți. Este a doua facultate ca și mărime din instituția noastră și acest lucru ne face o deosebită plăcere, pentru că iată, într-o perioadă în care foarte multe dintre universitățile noastre. Eu cred că este un lucru extrem de bun, iar acest aspect nu face decât să întărească și mai mult Universitatea. Am avut anul acesta un număr mai mare de studenți la admitere. Poate acest lucru este și datorită condițiilor extraordinare de cazare în căminele studențești. Sunt puține instituții din România care oferă așa ceva”, a spus rectorul Daniel Breaz.

Președintele Consiliului județean Alba Ion Dumitrel a spus că există parteneriate între Universitate și mediul de afaceri, iar CJ și primăria va avea un portofoliu serios pentru tineret și evenimente culturale, sportive și artistice, pentru ca tinerețea să fie bine trăită.

Subprefectul Cornel Murg le-a spus celor prezenți să-și aleagă modele în viață, să le urmeze, iar când le depășesc vor deveni oameni de succes.

”Dacă vi s-a întâmplat să fiți la o răscruce de drumuri, nu știți care drum este mai bun, dar pe cel pe care ați pornit considerați-l că trebuie să-l urmați. Urmându-l cu multă dăruire, la finalul lui o să culegeți și roadele pe care le semănați. Încercați să vă găsiți modelul în viață și oricare ar fi el încercați să-l urmați și să-l depășiți. Dacă ajungeți la această performanță, când terminați studiile, sigur drumul pe care ați plecat va fi unul bun”, a spus subprefectul Cornel Murg.

deschiderea noului an universitar5110 studenți cu media 10 au fost premiați cu câte 450 de lei de Primăria Alba Iulia. Aceștia sunt: Trifa Vasile, Duca Diana, Sârb Adina, Hada Izabela, Cernat Nicoleta, Dușa Diana Roxana, Gligor Raluca, Olaru Cristina, Tomuș Alin și Vasile Ioan.

Nu toți au fost prezenți la festivitatea de deschidere.

”În noi găsiți tot timpul un partener serios, așa cum și noi găsim în dvs. un partener serios. Împreună am construit un oraș. Alba Iulia vă așteaptă este mândră că are așa ceva și bucuroasă că vă poate ajuta. Dar tot Alba Iulia în fiecare an premiază pe cei de media 10”, a spus Mircea Hava.

Festivitatea a început la ora 10.00 a ținut aproximativ 60 de minute, fiind prezenți aproximativ 500 de persoane, cadre didactice, studenți, parteneri, oficialități și reprezentanți ai administrației locale.

[nggallery id=2378]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea