Rămâi conectat

Societate

FOTO: „Micii Muşchetari” – Premieră cu sala plină la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Vineri, 1 februarie, începând cu ora 11.00, la Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia a avut loc premiera piesei „Micii Muşchetari”, un spectacol pentru cei mici, în regia Teodorei Popa.

Piesa s-a jucat cu sala plină. Scaunele teatrului au fost ocupate de copii, majoritatea până în 8 ani,  dar şi de părinţi, educatori şi profesori, care s-au strecurat şi ei printre cei mici. Povestea „Micilor Muşchetari” i-a vrăjit de-a dreptul pe toţi cei prezenţi în sală, astfel că mai bine de o oră nu s-a mişcat nimeni de la locul lui. Ba mai mult, cei mici „au intrat”  în lumea poveştii, încercând de multe ori să-i atenţioneze pe actori atunci când se aflau… în pericol. Printre cei prezenţi în sală s-a aflat şi Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, care a rămas la spectacol până la sfârşit.

„Micii Muşchetari” este o piesă  dinamică şi veselă. Ea transmite un mesaj de prietenie („Toţi pentru unul şi unul pentru toţi „), de solidaritate, de iubire faţă de cel de lângă tine. Are de asemenea şi puţină tentă ecologică (nu tăiaţi copacii, nu ucideţi animalele..). După cum ne-a declarat regizorul Teodora Popa , la această piesă s-a lucrat mai bine de două luni. Au început să lucreze la ea anul trecut, cu scenografia, schiţele, păpuşile, decorurile, costumele ş.a.m.d….iar în timp record, aproximativ 3 săptămâni, cu actorii.

„Micii Muşchetari” este o piesă care a aparţinut repertoriului teatrului nostru. Ea s-a jucat aici acum vreo treizeci şi ceva de ani. Noi avem un repertoriu foarte bogat… După cum ştiţi teatrul nostru a împlinit de curând şaizeci de ani, vă imaginaţi , în acest timp, câte piese s-au jucat aici. Ambiţia mea este să scot la lumină repertoriul  şi să le reluăm cât se poate într-o manieră modernă”, a declarat Teodora Popa.

“Mă bucur că putem să ne întâmpinăm micii spectatori cu un spectacol nou la început de an. Am considerat că este o piesă care îşi merită locul în repertoriul actual al teatrului, <Micii Muşchetari> fiind un spectacol educativ, vesel, muzical, dinamic, cu păpuşi şi decoruri frumos realizate. Este cel de-al doilea spectacol în regia actriţei noastre Teodora Popa, care încă de la debutul ei regizoral a dovedit reale calităţi în acest sens. Totodată ne bucurăm de muzica originală creată special de către colegul nostru Levente Szöcs şi nu în ultimul rând de măiestria şi talentul cu care  actorii dau viaţă acestei piese. Felicitări tuturor celor care au lucrat la acest spectacol, fie că se văd sau nu pe scenă !  “, a declarat Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.

Echipa spectacolului este formată din actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Ramona Mincu Benchea, Elena Scorţeanu, Radu Hăprian Dan, Iulian Săsăran; Teodora Popa – regizor artistic; Marian Sandu – scenograf; Levente Szöcs – compozitor, maestru sunet; Tămăşan Ovidiu – maestru lumini; Mirela Tămăşan – croitorie; Marin Goia – construcţie decor, Ilie Petrescu – maşinist.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto din cadrul spectacolului:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba • Târgul de fete de la Găina • Legenda şi istoria Târgului de Fete de pe Muntele Găina ”Ține moț de hastă straiță/Să mă hâț (joc) cu hastă moață/Până mă hâțai cu moața/Se duse moțul cu straița!”… Una dintre cele mai importante şi mai inedite sărbători  ale moților […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea