Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Mica Unire” – sărbătorită la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Mica Unire” –  Unirea Principatelor Române din data de 24 ianuarie 1859, sărbătorită la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni

Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a derulat joi, 23 ianuarie, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Astfel, Clubul Elevilor din Arieșeni a devenit arhiplin pentru elevii liceului, care aveau la ei stegulețe tricolore, alături de aceștia fiind educatori, învățători, profesori, diriginți și conducerea instituției de învățământ.

Citește și: reformele lui Cuza

În programul evenimentului s-a regăsit evocarea istorică „161 de ani de la Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859″, susținută de profesor-doctor Mirela Mocan, concursul pe teme istorice „Unirea, românii au făcut-o!”, organizat de profesor-documentarist Ancuța Berindei, recital de poezii și cântece patriotice, iar manifestarea s-a încheiat cu tradiționala „Hora Unirii” la care au participat toți cei prezenți.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=7664]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea