Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Mesh imens cu ”Festival de România”, pe Hotel Cetate din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un mesh imens, ce promovează ”Festival de România” la Alba Iulia a fost amplasat miercuri pe Hotel Cetate, una dintre cele mai mari unități de cazare din oraș. Imaginea de pe pânza publicitară afișează pe fundalul alb, inscripția ”Festival de România” și 100, simbolul Centenarului.

Manifestările prilejuite de Ziua Națională a României au început, în acest an, din 28 noiembrie, cu 2 vernisaje, continuă în 29 noiembrie cu manifestări similare și spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, potrivit programului pus la dispoziție presei de reprezentanții Primăriei municipiului Alba Iulia.

În dimineața zilei de 30 noiembrie vor fi ceremonii militare de depunere de coroane și jerbe de flori la Statuile lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul, Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, dar și cu arborarea drapelului în Piața Tricolorului.

De asemenea, vor fi depuse coroane și jerbe de flori și la mormântul lui Samoilă Mârza, singurul fotograf al evenimentelor de la 1 Decembrie 1918.

Totodată, vor fi depuse coroane și jerbe de flori și la mormântul lui Ion Arion, singurul ”erou martir al Marii Uniri”, care a fot împuşcat în 30 noiembrie 1918 pentru că flutura, pe geamul trenului care ducea spre Alba Iulia, steagul tricolor şi milita pentru unirea Transilvaniei cu România.

Tot în ziua de 30 noiembrie, în program mai figurează lansarea unor volume de artă, dezvelirea a două buturi – Thomas Woodrow Wilson și Emmanuel de Martonne –, respectiv concerte de muzică ușoară și clasică.

Masa populară va fi formată din 36.000 de porții, număr record. Participanții la evenimente pot alege între mămăliga cu brânză și friptură, varza călită cu cârnați și fasolea cu cârnați servite în trei puncte special amenajate din Cetate. De asemenea, alături de porția de mâncare, aceștia vor primi și un pahar din Vinul Unirii.

În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte de muzică populară și cântece patriotice, iar seara se va încheia cu spectacol de artificii și un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai și orgă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea