Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Medicii de la Spitalul Judeţean Alba au salvat o fetiţă de numai 500 de grame, născută prematur

Alexandra Mates

Publicat

în

Echipa de medici din secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a salvat viaţa unui bebeluş născut prematur. Este vorba despre o fetiţă care la naştere a avut doar 500 de grame şi care acum, la două luni, cântăreşte 2 kilograme şi 400 de grame.  Născută la 26 de săptămâni,  fetiţa a avut mai multe probleme de sănătate specifice în astfel de cazuri şi nu a putut fi transportată într-un centru specializat din ţară. A fost ţinută în incubator, la început alimentată artificial iar apoi cu lapte praf.

În data de 16 august 2013 o mamă din Aiud a adus pe lume o fetiţă de numai 500 de grame. Prin eforturile susţinute ale întregii echipe medicale a secţiei de Neonatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, la mai puţin de două luni şi jumătate, fetiţa a ajuns la greutatea de două kilograme şi 400 de grame şi poate fi externată.

„Fetiţa a fost născută cu prematuritate de gradul IV, cel mai mare grad, iar starea ei după naştere nu a permis transportarea într-un centru specializat din ţară. Pentru a se recupera fetiţa a fost ţinută în incubator o lună de zile şi a beneficiat de tratament specific.  A fost alimentată artificial la început, iar mai apoi cu lapte praf”, a explicat Mihaela Câra, asistent şef în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

„De cele mai multe ori sunt copii născuţi după cea de-a 30 săptămână de sarcină. Gradul de pematuritate este mai mic.

Rezultatul la care am ajuns în cazul în cazul fetiţei, care la naştere avea doar 500 de grame, este o reuşită, întrega echipă a fost foarte implicată şi a ajutat la această performanţă. Cea mai mare bucurie este să ştim că în această săptămână poate fi externată în grija familiei cu o stare de sănătate bună”, a mai spus asistenta Mihaela Câra.

Potrivit datelor centralizate, în secţia de nou-născuţi a spitalului din Alba Iulia, într-o lună se nasc prematur, în medie 7-8 copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea