FOTO: Medici din toată țara au învățat, la spitalul din Alba Iulia, tehnici complexe de chirurgie laparoscopică. Șase paciente, operate de cancer uterin și mamar

operatii laparoscopice spital alba02Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a găzduit timp de două zile, în 21 şi 22 aprilie, un workshop pentru medici de obstetrica ginecologie din toată ţara, care au avut ocazia să înveţe noi tehnici chirurgicale laparoscopice. Cu această ocazie, trei dintre medicii prezenți au operat şase paciente din judeţul Alba. Cea mai complexă intervenţie laparoscopică a fost efectuată pentru tratamentul chirurgical al cancerului uterin. De asemenea, s-au efectuat tehnici pentru tratamentul cancerului de sân.

Evenimentul este de mare importanţă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, deoarece demonstrează nivelul ridicat al echipei medicale din Alba Iulia şi faptul că unitatea medicală dispune de infrastructura tehnică de bază pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale laparoscopice complexe.

Workshop-ul de la Alba Iulia a fost realizat și cu sprijinut unei firme de aparatură medicală care a pus la dispioziția medicilor, pe perioada celor două zile, cea mai avansată aparatura pentru tratarea pacientelor cu afecțiuni ginecologice.

operatii laparoscopice spital alba03„Au participat medici din centre universitare cum ar fi: București, Sibiu, Cluj-Napoca, dar și din Mediaș și Petroșani, care au dorit să învețe aceste tehnici. Acest lucru arată că Alba Iulia poate efectua intervenții mai complexe decât în multe alte locuri din țară.  Sper ca astfel de acțiuni să se repete și în toamnă, să reușim să organizăm alt workshop de acest fel la spitalul din Alba Iulia”, a declarat medicul ginecolog Cristian Țibea, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, considerat unul dintre cei mai performanți medici ginecologi din țară.

Reamintim că doctorul albaiulian Cristian Țibea a lucrat și s-a specializat într-un spital din Germania, iar de mai bine de trei ani profesează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba.

Cum au apreciat medicii participanți workshop-ul desfășurat la spitalul din Alba Iulia

operatii laparoscopice spital alba06”Foarte interesant și instructiv, util ca și informație. E un foarte bun început și o foarte bună lecție că se poate. Cred că ilustrează foarte bine ceea ce știm de foarte multă vreme – că omul sfințește locul. Fără oameni care să fie pasionați, care să fie dedicați și care să aibă disponibiliatea de a studia și disponibilitatea de a veni si ne arăta nouă ce au făcut și ce sunt capabili să lucreze în altă parte, nu vom realiza nimic. Mi se pare remarcabil ceea ce se întâmplă aici, la Alba Iulia”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, dr. Ucenic Elena medic primar obstetrica – ginecologie  – clinica Polisano Sibiu.

Cuvinte de laudă pentru ce se întâmplă la secția de ginecologie a spitalului din Alba Iulia a avut și dr. Ioan Stoian, manager general la Centrul Medical ”Gynecoland Clinica ”Sf. Lucia” din București.

”Mi s-a părut foarte interesant(…) Faptul că decidenții spitalului au gândit să organizeze aici workshop-ul este de admirat, pentru gândirea lor, pentru faptul că își arată spitalul și mai ales oamenii care sunt foarte valoroși. Ceea ce am văzut aici este de înaltă clasă”, a declarat dr. Ioan Stoian.  (A.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...