Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Marius Filimon și Emil Popescu vor fi aleși noii VICEPRIMARI ai Municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, în urma ședinței extraordinare a Consiliului Local, convocată de Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, vor fi anunțați noii viceprimari ai orașului nostru.

Marius Filimon, din partea Partidului Național Liberal și Emil Popescu, din partea Alianței USR-PLUS, vor reprezenta interesele albaiulienilor din ,,fotoliile” acestor funcții.

Astfel, cele două partide și-au asigurat supremația în ceea ce privește conducerea Primăriei Alba Iulia, după ample negocieri și discuții.

Iniţial, PNL, prin fostul primar Mircea Hava a solicitat ambele funcţii de viceprimar pe motiv că ar fi câştigat alegerile la nivelul consiliului local.

Filimon era propunerea liberalilor încă dinainte de campania electorală şi a rămas chiar dacă partidul a pierdut alegerile pentru funcţia de primar. Popescu este ”mâna dreaptă” a primarului Gabriel Pleşa. Amândoi au plecat din PNL la USR, în februarie 2020.

Date fiind condițiile provocate de către pandemia de coronavirus și fiind necesare măsuri de distanțare socială, ședința extraordinară a avut loc la Baza sportivă din incinta Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu, nr. 39.

Practic, din conducerea Primăriei Alba Iulia, au fost eliminați toți vechii PDL-iști, primarul Gabriel Pleșa și viitorul viceprimar Emil Popescu, provenind din vechiul PNL, chiar dacă au migrat la USR-PLUS. La rândul lui, Marius Filimon a fost membru tot în vechiul PNL, anterior fuziunii prin absorbție cu PDL-ul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea