Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Maria Câmpean de la Colegiul Militar din Alba Iulia a obținut marele premiu la concursul ”Ocrotiți de Eminescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea Scriitorilor din România, Asociațiunea Astra, Despărțământul ”Timotei Cipariu” și Primăria municipiului Blaj au organizat, în penultima zi a lunii ianuarie, Concursul Național de Poezie ”Ocrotiți de Eminescu”.

ocrotiti de Eminescu01Ajuns la cea de a XVI-a ediție, concursul din acest an a fost dedicat sărbătoririi a 150 de ani de la Popasul lui Eminescu la Blaj (1866-2016).

Dedicat Luceafărului Poeziei Românești acest concurs adună din toată țara tineri pasionați de creație, de opera eminesciană și puși în slujba idealurilor artistice. An de an, elevii noștri participă atât la secțiunea creație, cât și la recitare.

La secțiunea creație elevii în uniforma Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” au obținut rezultate demne de aprecierea juriului și a organizatorilor. Astfel, eleva fruntaș Maria Câmpean a obținut Marele Premiu, fiind recompensată de către domnul doctor Mircea Frențiu, pasionat de cultură și susținător al tinerelor talente, cu un premiu în valoare de 200 lei. Elevul plutonier Cosmin Crețu a obținut Premiul II, iar elevul fruntaș Mircea Costea Premiul III.

Și la secțiunea recitare din lirica eminesciană am obținut patru premii: elevul plutonier Raul Alexa – Premiul I, elevul sergent Sorin Sanda – Premiul II, elevul Andrei Gânța – Premiul III și eleva fruntaș Cristina Geică – Premiul Editurii ,,Vatra Veche”. Catedra de limba română a colegiului formată din doamnele profesoare Teodora Dăncilă, Cosmina Mircea și Simona Mureșan apreciază, încurajează și promovează activitățile culturale, talentele literare și descoperă, în fiecare suflet adolescentin, latura sentimentală, inocentă,  pusă mereu în slujba frumosului. (V.N.)

Text si foto: Daniela FILIMON

[nggallery id=1571]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea