Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: „MARE NOSTRUM” – Spectacol de teatru antic cu umor şi…skepsis în Grădina Romană, la prima ediţie a Festivalului Roman Apulum

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mare Nostrum - teatru cu trupa Skepsis in Cetate29Grupul de teatru albaiulian „Skepsis” a prezentat duminică, 30 iunie, în cadrul primei ediţii a Festivalului Roman Apulum, spectacolul original “Mare Nostrum”. Piesa s-a jucat în aer liber, în Grădina Romană de pe latura nordică a Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina, în prezenţa a câtorva zeci de spectatori.

Bazat pe dramatizarea nuvelei “Moartea lui Arhimede” aparţinând lui Karel Capek, spectacolul prezintă o concepţie originală cu caracter satiric asupra conjuncturilor care au condus la moartea marelui om de ştiinţă după cucerirea Siracusei de către romani.

Mare Nostrum - teatru cu trupa Skepsis in Cetate26Dialogul imaginar dintre Arhimede şi legionarul roman trimis să-l captureze aduce în prim plan binecunoscuta expresie “mare nostrum” (marea nostră) folosită de romani pentru Marea Mediterană – expresie care a devenit un principiu politic pe baza căruia s-a fundamentat Imperiul.

S-au prezentat în faţa publicului personaje celebre (precum Arhimede sau generalul Marcelus), dar şi imaginare (Arhidamos, istoricul Cato, legionarul Lucius Publius), care au  dat viaţă unui episod istoric apocrif plin de umor, satira şi…skepsis.

Spectacolul a fost pe placul albaiulienilor, care la final i-au aplaudat  minute în şir pe talentaţii actori.

În rolurile principale: Lucius Publius – Vasile Dinga, Arhimede – Viorel Cioflică, Arhidamos – Gabriel Mihail, Marceluş – Răzvan Cociobea, Cato – Bogdan Berar.Regia: Viorel Cioflica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea